Denuncien l'expulsió d'un intern al CIE de València

L'home, d'origen marroquí, va ser traslladat diumenge a Algesires i es troba en parador desconegut.

L'immigrant d'origen marroquí està acusat d'un cas de venda de droga fa sis anys.
L'immigrant d'origen marroquí està acusat d'un cas de venda de droga fa sis anys.

Un intern al Centre d'Internament per a Estrangers (CIE) de València, resident a Alcalà de Xivert des de el passat 2004, va ser traslladat aquest diumenge a Algesires per a expulsar-lo del país. L'immigrant d'origen marroquí està acusat d'un cas de venda de droga fa sis anys, i el bufet d'advocats que el defénen ha denunciat que la Fiscalia de l'Estat devia revisar una orde d'expulsió que consideren "il·legal"

Fonts de la delegació del govern a la Comunitat Valenciana han informat que l'ordre d'expulsió per set anys va ser dictada per l'Audiència Provincial de Terol, a petició de l'acusat, en substitució de la pena de presó de tres anys.

La família i l'advocat han contat als mitjans que l'home es troba en parador desconegut des que va ser traslladat a la ciutat andalusa, malgrat que la defensa havia presentat un recurs perquè es revocara l'orde. "No tenim coneixement de la seua arribada a Algesires ni tampoc d'on es troba. La família ha parlat amb coneguts del Marroc i no tenen constància que hi haja arribat", ha explicat a À Punt NTC el lletrat Antonio Pérez.

L'advocat ha explicat que s'han posat en contacte amb el CIE i la delegació del govern per a conéixer el destí del seu client, que va ser detigut el passat nou de març i del qual l'única informació que tenen és que va pujar en un vehicle policial el passat 24 de març a les 15:00 hores amb destinació a Algesires.

L'advocat al·lega que és una "vulneració dels drets humans" expulsar el pare d'una ciutadana europea

L'home està casat, és pare de dos xiquetes de set i cinc anys i d'un bebé de dos anys, per la qual cosa la defensa argumenta que es deu "tornar a avaluar la seua situació". "Els fills, que estan completament integrats, escolaritzats i han visitat Marroc molt poques vegades, depenen econòmicament i afectivament del pare", ha manifestat Pérez.

L'advocat assegura que l'orde és irregular perquè, segons la circular 7/2015 de la Fiscalia de l'Estat, en no haver-se executat en el termini de dos anys, era obligatori haver revisat les actuals circumstàncies abans de procedir a l'expulsió. A més, al·lega que es tracta d'una "vulneració dels drets humans" perquè la filla major té nacionalitat espanyola des de 2017, per la qual cosa "era impossible expulsar un pare d'una ciutadana europea, que depén econòmicament d'ell i que és menor".

També et pot interessar

stats