Denuncien que la jove desapareguda a Elx podria estar en una secta peruana, en un cas calcat al de Patrícia Aguilar

La il·licitana Ana Marín, de 21 anys, va trencar amb la seua vida d'un dia per a un altre per a viatjar al Perú

Imatges de la xiqueta desapareguda a Elx

Familiar, responsable i estudiosa. Així recorda la família la il·licitana Ana Marín, de 21 anys i veïna d'Elx. El passat 28 d'agost van saber que estava al Perú i feia mesos que els enganyava. Pensen, com també els investigadors, que pot haver-la captada a través d'Internet una secta similar a la que va segrestar la voluntat de la també il·licitana Patrícia Aguilar. Aquesta jove, que va arribar a tindre un fill amb el guru, Steven Manrique, en plena selva peruana, assessora hui la família d'Ana per a facilitar el retorn. Les connexions amb el seu cas la fan pensar, com ells, que també hi pot haver una secta darrere del comportament de la desapareguda.

La Policia Nacional ha activat un protocol de cerca internacional. "Tots els experts ens diuen el mateix. Que el comportament és un calc al de Patrícia i ella també ho pensa", ha explicat a À Punt David Marín, el germà d'Ana.

David ens conta que des de la desaparició sobtada, Anna manté un contacte intermitent amb la família per Whatsapp, des d'on envia missatges de text "molt estranys". Comunicacions on els demana tranquil·litat, els assegura estar treballant a Lima (un fet que la família ha comprovat que és fals) i, sobretot, els insisteix perquè retiren la denúncia per la desaparició.

"Estem trencats. Els meus pares estan destrossats (...) Tenim la sospita que ha caigut en mans d'una organització pseudoreligiosa i pensem que tot ve per xarxes socials, que l'han captada per ahí", assegura Marín, que no s'explica d'una altra manera el canvi d'actitud de la germana.

Arran la desaparició, la família va descobrir que Ana havia deixat les classes a la Facultat d'Història a principi de curs. Ignoren on va estar entre novembre i juny, quan va acabar el curs i els va mentir per a viatjar, per primera vegada al Perú. Llavors els va contar que se n'anava de viatge de fi de curs. La setmana anterior a la desaparició, els va dir que estava passant una setmana a la casa de camp d'unes amigues d'Elx. Tot ha resultat fals: el primer dia ja estava volant cap a Lima.

Ara com ara, la família és pessimista sobre una solució a curt termini. "Seguint el cas de Patrícia i altres, sabem que serà poc probable que puga tornar voluntàriament... Cal ser realistes. Cal tractar d'aconseguir que es pose en contacte, que s'adone que pot tornar ací i fer vida normal", explica el germà.

David demana ajuda la ciutadania per a poder resoldre el buit que tenen sobre la vida de la germana, en els huit mesos en què els va ocultar que havia deixat la universitat. "En algun lloc havia d'estar", raona el seu germà, que creu que en aquest període hi pot estar la clau sobre qui i com van captar la xica. I en aquesta informació deposita l'esperança del seu retorn.

Qualsevol persona que puga tindre informació al respecte pot posar-se en contacte mitjançant els telèfons de SOS Desapareguts: 649 952 957 i 617 126 909.

També et pot interessar

stats