Denuncien irregularitats en el desallotjament del Forn de Barraca

Els activistes asseguren que els agents de la Guàrdia Civil no els van mostrar l'orde judicial i no anaven identificats.

Denuncien irregularitats en el desallotjament del Forn de Barraca

El col·lectiu Forn de Barraca ha denunciat irregularitats en el desallotjament de les persones que el 27 de setembre estaven acampades a l'alqueria d'Alboraia afectada per l'ampliació de la V-21 per a evitar-ne la demolició. Ha anunciat que els seus advocats estan estudiant accions legals pel desallotjament i han criticat la "falta de suport" i l'"equidistància" de la Generalitat. Han subratllat que "des dels despatxos es podien haver fet moltes coses", i han recordat que el projecte "fa anys que té recorregut", per la qual cosa consideren que "han tingut temps d'actuar".

Així s'han expressat els activistes Andrés Igual, Violeta G. Carreño, Datxu Peris i Ignasi Vázquez, en una roda de premsa en la qual han mostrat la seua versió dels fets. Han lamentat que senten "molta falta de suport" per part del Consell i creuen que han pres una posició "equidistant davant del problema". "No s'han posicionat ni a favor ni en contra, han estat callats fins que els ha explotat en la cara. Ens avergonyeix que els representants polítics estiguen callats", ha asseverat Carreño.

Els activistes han informat que durant el dispositiu, que va acabar amb quatre detinguts, sis persones van patir lesions lleus, com contusions o esquinços. Durant la roda de premsa, han mostrat fotografies de les persones ferides.  Així mateix, han denunciat irregularitats en el procediment, ja que, segons han explicat, els agents no els van mostrar l'orde judicial i no anaven correctament identificats amb la placa corresponent. El mateix dia de l'enderroc, els activistes van criticar que s'intentara actuar de nit i que s'impedira a la premsa acostar-se al lloc dels fets.

Pel que fa al desallotjament, Igual ha denunciat una actuació que considera "sens dubte desproporcionada" dels agents, "tant pel nombre d'efectius desplaçats com per les formes utilitzades". En concret, ha detallat que hi havia un dispositiu de més de cent agents, al voltant de 20 vehicles i un helicòpter, "enfront d'un grup de persones en actitud pacífica".

També et pot interessar