Denuncien que grups vinculats a Vox van llançar insults homòfobs a participants del Saló del Còmic a l’IFA

El col·lectiu Diversitat ha instat la Generalitat que desplegue totes les accions recollides en la Llei LGTBI perquè aquests actes no queden impunes.

Moments de tensió viscuts dissabte a l’IFA entre persones suposadament vinculades a Vox i assistents al Saló del Còmic
Moments de tensió viscuts dissabte a l’IFA entre persones suposadament vinculades a Vox i assistents al Saló del Còmic / Europa Press.
28 d'octubre 2019 - 19:11

El col·lectiu Diversitat ha denunciat que “grups d’extrema dreta” suposadament “vinculats” a Vox van increpar i van llançar insults homòfobs aquest dissabte a alguns assistents al Saló del Còmic a la Institució Firal d’Alacantina (IFA), després que el mateix recinte acollira un míting del líder de Vox, Santiago Abascal.

El president del col·lectiu, Toño Abad, ha assenyalat que no es pot permetre que “en l’espai públic es vulneren els drets de les persones que estaven en un acte pacífic”. Al seu judici, “IFA no va tindre en compte les conseqüències que tindria”.

Abad ha exigit “tant a l’Ajuntament i la Diputació d’Alacant, com a la Generalitat i al patronat d’IFA, que no cedisquen espai per entitats públiques a aquelles persones que ens condemnen dia a dia i intenten coartar la llibertat”. Així mateix, ha instat el Govern Valencià “que desplegue totes les accions pertinents recollides en la Llei LGTBI valenciana perquè aquests actes no queden impunes”.

Delgado condemna l’atac homòfob

La ministra de Justícia, Dolores Delgado, ha condemnat l’atac homòfob “espentat i afavorit per membres d’un partit de la ultradreta”. “Atacs com el d’ahir demostren que ara la societat és diversa i plural, però segueixen els episodis homòfobs que posen de manifest que no hem acabat i que no permetrem fer un pas arrere en els drets que tenim adquirits”, ha advertit.

També et pot interessar

stats