Denuncien la gestió dels supermercats amb els guants de plàstic d'un sol ús

L'Aliança per l'Emergència Climàtica alerta que milers de guants estan inundant els municipis.

Denuncien la gestió dels supermercats amb els guants de plàstic d'un sol ús
Denuncien la gestió dels supermercats amb els guants de plàstic d'un sol ús

L'Aliança per l'Emergència Climàtica, una plataforma estatal que agrupa les principals associacions ecologistes, sindicals, veïnals i de la societat civil, alerta que milers de guants de plàstic estan inundant els municipis i demana a les conselleries de Sanitat i de Medi Ambient que en regulen l’ús en comerços i supermercats.

Des de l'entitat assenyalen que els supermercats “col·loquen unes papereres molt xicotetes i poc visibles, que a més no buiden amb assiduïtat i que no faciliten que les persones puguen depositar els guants amb comoditat després d'usar-los”. Això significa, segons el comunicat, que “milions de guants d'un sol ús s’envolaran fins als barrancs i els rius i acabaran a la mar”, i contaminaran “encara més les mars i la fauna marina”. Després, “convertits en microplàstics, els ingeriran els peixos, que arribaran fins a nosaltres causant-nos trastorns i malalties”.

Des de l'Aliança recorden que les autoritats sanitàries no obliguen a l'ús de guants perquè “han comprovat que la pell és una barrera suficient per a parar el virus i que, a més, poden ser contraproduents contra la Covid-19, ja que donen una falsa sensació de seguretat”. Per això, han enviat una sol·licitud a la Conselleria de Sanitat perquè establisca en una norma la no-obligatorietat de l'ús de guants d'un sol ús als supermercats i també s'han posat en contacte amb la Conselleria de Medi Ambient i Canvi Climàtic perquè exigisca a les superfícies d'alimentació una gestió eficient d'aquests residus.

També et pot interessar

stats