Denuncien la falta de professorat en poblacions de l'interior de Castelló i del sud d'Alacant

Marzà fa una crida perquè la gent opte a aquestes places i recorda que no és necessari estar inscrit en cap borsa.

La falta de professors "posa en perill" la qualitat de l'ensenyament públic.
La falta de professors "posa en perill" la qualitat de l'ensenyament públic.

La Confederació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de la Comunitat Valenciana Gonzalo Anaya ha denunciat la falta de professorat en alguns centres dos mesos després de l'inici del curs. Les places sense cobrir es concentren, sobretot, en les assignatures de valencià i de matemàtiques.

Segons l'associació, falten "molts professors de valencià", sobretot en algunes comarques del sud d'Alacant i de l'interior de Castelló. Per això, adverteix que d'aquesta manera es dificulta l'avanç d'una educació plurilingüe, ja que no hi ha els recursos que hi calen.

Amb tot, la Confederació ha sol·licitat una reunió urgent amb el conseller d'Educació, Vicent Marzà, per a demanar que se solucionen les deficiències de molts centres escolars, ja que la falta de professors "posa en perill" la qualitat de l'ensenyament públic.

També han criticat l'alta rotació del professorat, que impedeix donar continuïtat als projectes educatius i provoca en l'alumnat períodes d'adaptació que alenteixen el rendiment acadèmic. El president de la Confederació, Txomin Angos, ha afirmat que els procediments per a la cobertura de les places vacants i de les baixes han de ser més àgils, i les incorporacions ràpides i de professionals qualificats i motivats.

Marzà reconeix la falta de professorat

El conseller d’Educació, Vicent Marzà, ha reconegut que fa falta professorat de valencià, matemàtiques i física i química al sud de la Comunitat Valenciana i al nord de Castelló.

Així mateix, ha fet una crida perquè la gent opte a aquestes places i ha recordat que no és necessari estar inscrit en cap borsa per a optar a elles. El conseller ha assegurat que s’han introduït aquests canvis per a agilitar la cobertura de baixes i vacants de docents.

Finalment, Marzà ha recordat que, des de 2015, han reduït el temps de cobertura de les places vacants de 24 dies a menys de 9

Les diòcesis també es queixen de places sense cobrir en religió

D'altra banda, les diòcesis de la Comunitat Valenciana han criticat que a aquestes altures del curs encara no s'han cobert totes les places del professorat de l'assignatura de religió en molts centres de titularitat pública, i han demanat a la Conselleria que hi intervinga.

Consideren que el govern valencià està actuant de manera "negligent, arbitrària i discriminatòria", i es queixen que l'administració educativa "incompleix" allò que preveu en les seues pròpies instruccions.

També et pot interessar

stats