Denúncien dèsset aerolínies per blanqueig verd

L'Organització Europea de Consumidors alerta que les companyies aèries apliquen una "taxa verda" amb publicitat enganyosa

Denúncien dues comapnyies espanyoles per blanqueig verd / À Punt NTC

L'Organització Europea de Consumidors ha aconseguit que la denúncia presentada contra dèsset aerolínies per practicar el blanqueig verd, també anomenat greenwashing, arribe a la Comissió Europea. L'organització acusa diverses companyies de fer publicitat enganyosa amb l'excusa del medi ambient per a augmentar el preu dels bitllets i vendre una imatge sostenible. Entre elles, n'hi ha dues espanyoles: Vueling i Volotea.

“Estan indicant als consumidors que estan pal·liant les emissions de gasos que emeten i, inclús, que poden utilitzar combustibles de caràcter més sostenible”, explica Sílvia Huerta, delegada de l’Organització de Consumidors i Usuaris a la Comunitat Valenciana. "Es tracta de publicitat enganyosa i cobren un percentatge superior als consumidors per utilitzar aquest tipus de vol", apunta Huerta.

Les companyies estan cobrant de més als passatgers per a volar mitjançant la taxa verda, amb la qual asseguren que compensen i neutralitzen les emissions de CO₂. Molts viatgers són conscients d’aquests reclams de les aerolínies i alguns pensen que la solució és reduir els vols prescindibles i agafar més el tren en lloc de l'avió. 

Per la seua banda, les aerolínies asseguren que estan fermament compromeses amb la reducció de les emissions netes zero en 2050, com a resposta a la denúncia.

També et pot interessar

stats