Denuncien que el dèficit de pediatres impedeix cobrir les noves places

Els pediatres valencians asseguren que la qualitat assistencial “es veu minvada”, mentre que la conselleria diu que l’atenció està garantida.

Denuncien que el dèficit de pediatres impedeix cobrir les noves places
Denuncien que el dèficit de pediatres impedeix cobrir les noves places

La Societat Valenciana de Pediatria denuncia que el dèficit de pediatres en atenció primària de la sanitat pública valenciana impedeix cobrir les noves places creades per la Conselleria de Sanitat.

Les dades de l'Associació Espanyola de Pediatria indiquen que a la Comunitat Valenciana hi ha quinze places que no estan encara cobertes per cap professional mèdic. A més, vora un 28% no estan ocupades per pediatres, sinó per metges no especialistes en pediatria o metges sense titulació via MIR.

Davant aquesta situació, han denunciat que la qualitat assistencial en pediatria “es veu minvada”, tot i l'esforç i la tasca d'aquests professionals.

Per la seua banda, des de la conselleria ja s’ha reconegut que la falta de pediatres és un dels grans problemes de la sanitat valenciana.

No obstant això, la titular de Sanitat, Ana Barceló, ha assegurat que l'atenció pediàtrica "està garantida a tota la Comunitat Valenciana", que compta amb una ràtio de xiquets per pediatre per davall dels marges establits pel Consell Interterritorial.

També et pot interessar

stats