Denuncien "caos" en la reversió del servei de ressonàncies de l'Hospital General de València

El comité d'empresa d'Eresa afirma que aquest procés deixarà al carrer 25 persones i anirà als tribunals si Sanitat no rectifica

Material oncològic adquirit gràcies a la donació de la Fundació Amancio Ortega
Material oncològic adquirit gràcies a la donació de la Fundació Amancio Ortega / GVA

El comité d'empresa d'Eresa a l'Hospital General de València ha exigit aquest dimarts a la consellera de Sanitat, Ana Barceló, que frene "el caos" del procés d'internalització del servei de ressonàncies magnètiques en aquest centre. Adverteixen que si la consellera "atropella els drets dels treballadors", acudiran als tribunals.

El president del comité, Joaquín Bosque, ha reclamat a Barceló que impose el seu vot de qualitat en el Consorci de l'Hospital per a evitar que divendres que ve "els primers set treballadors es vagen al carrer" una vegada es desinstal·le la primera ressonància magnètica, que se substituirà per una màquina donada per la Fundació de Amancio Ortega. Bosque ha recalcat que quan acabe el procés, un total de 25 empleats que tenien contracte fix en Eresa "se n'aniran al carrer”.

El representant de la plantilla ha afirmat que els primers set professionals que es veuran afectats seran substituïts per personal de borsa, dels quals ha qüestionat la capacitació específica en diagnòstic en imatge davant de l'experiència acumulada pels treballadors d'Eresa, amb una mitjana de 20 anys centrats en aquest servei. No obstant això, ha denunciat que " no se'ls reconeix aquesta experiència".

Per això ha reclamat que a l'Hospital General s'aplique "la mateixa coherència" que en el procés d'internalització seguit per al servei de ressonàncies magnètiques que presta l'UTE Eresacanner, liderada per Eresa, en els altres deu hospitals públics.

Per tot això, el comité d'empresa considera que "encara hi ha temps" per a revisar que el procés es faça "garantint la qualitat d'atenció al pacient i "sense vulnerar els drets dels treballadors" i ha advertit que si Sanitat no rectifica, acudiran als tribunals.

També et pot interessar

stats