Denuncien 33 locals d'hoteleria i oci a Alacant per incomplir normatives sanitàries

La policia també ha desallotjat tres locals més i ha dissolt una competició de carreres il·legals.

Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes
Operatiu de la Policia Local d'Alacant per a controlar l'ús obligatori de mascaretes / Ajuntament d'Alacant

Durant la matinada de dissabte, la Policia Local d'Alacant ha denunciat 33 establiments d'hoteleria i oci per incomplir la normativa sanitària, n’ha desallotjat tres en què se superava l'aforament i ha posat 78 denúncies per no usar mascareta i consumir alcohol a la via pública. A més, ha dissolt una competició de carreres il·legals a la carretera d'Ocaña.

La Regidoria de Seguretat ha informat que la matinada de dissabte es va organitzar un operatiu important per la Policia Local d'Alacant. Els locals desallotjats, i que seran sancionats, es troben al centre, la platja de Sant Joan i el barri antic.

Segons informa la policia, 23 locals d'oci han sigut denunciats per no mantindre ni garantir les distàncies de seguretat i sanitàries entre la clientela, i nou més per utilitzar les pipes d’aigua en grup. A més, a un l’han denunciat perquè no tenia la llicència d'obertura.

També han posat 78 denúncies per fer botellot, no portar mascareta en llocs d'oci i pel carrer, i en llocs on no es mantenien les distàncies de seguretat, i s'ha intensificat el control i la conscienciació ciutadana de l'ús de la mascareta amb 48 denúncies per fer-ne un ús indegut.

Pel que fa a les denúncies per festes, sorolls i música en domicilis, han posat 43 sancions, a més de sis per soroll i dos per accedir a banyar-se il·legalment en urbanitzacions.

El regidor de Seguretat, José Ramón González, ha fet una crida a “la responsabilitat de tots” i ha apuntat la necessitat d'assumir un major compromís “per a evitar mesures més dràstiques com els tancaments de zones o locals”, com va passar a la localitat de Gandia.

Carrera il·legal

Durant la matinada de dissabte també han intervingut en una persecució d'una moto a gran velocitat que es va saltar un control policial a l'avinguda de la Vila Joiosa, i al polígon de la carretera d'Ocaña es van identificar totes les persones concentrades en una competició de carreres de vehicles il·legal.

La unitat d'atestats i el servei nocturn van fer 13 controls de trànsit i velocitat, en els quals van donar positiu en alcoholèmia tres persones, i s’hi van fer dos atestats judicials.

També et pot interessar