Denuncien que 200 metges de família cobreixen les consultes de pediatria a la Comunitat Valenciana

El sindicat CESMCV-SAE denuncia que hi ha centres de salut que no tenen pediatres.

Els MIR amb l'especialitat de pediatria normalment opten als llocs de treball que ofereixen els hospitals.
Els MIR amb l'especialitat de pediatria normalment opten als llocs de treball que ofereixen els hospitals. / Europa Press

El sindicat mèdic CESMCV-SAE ha denunciat que vora 200 metges de família passen consulta de pediatria als centres d'Atenció Primària a la Comunitat Valenciana perquè falten especialistes. Hi ha centres on no hi ha cap especialista en pediatria, amb la qual cosa el sindicat considera que l'administració està enganyant els pacients quan anuncia la consulta de pediatria.

Andrés Cánovas, secretari general del Sindicat Mèdic, atribueix la falta de pediatres en Atenció Primària al fet que els MIR amb aquesta especialitat s'estimen més optar als llocs que ofereixen els hospitals. Segon sembla, veuen més atractives les places als hospitals públics o privats perquè tenen millors condicions laborals i més possibilitats de desenvolupament professional; als centres de salut tenen un menor reconeixement i una càrrega assistencial més gran.

Segons el sindicat, la solució passaria per unificar les categories professionals, ja que pediatria és l'única especialitat desglossada en dues categories: metge especialista i metge de primària. Cánovas assegura que la tasca dels pediatres és prou important, ja que s'encarreguen de fer un seguiment exhaustiu durant la primera etapa de la vida de les persones, i la relació que es crea entre especialista, xiquet o xiqueta i familiars és transcendental.

Per això, el sindicat defén que es deixe de recórrer als 'mestes', metges especialistes sense titulació MIR, que fan les tasques pròpies de l'especialitat que siga, com en aquest cas, pediatria. Un problema afegit és que els metges generalistes que exerceixen aquestes tasques poden acabar reclamant quedar-se com a especialistes després d'uns anys, mentre que hi ha entre 300 i 500 pediatres MIR als hospitals, segons càlculs del mateix sindicat, amb contractes en precari, d'una setmana o deu dies.

També et pot interessar

stats