Denunciat a Elx un home per haver fet gravacions nocturnes amb un dron

Va gravar sense permís els espectacles pirotècnics durant la Nit de l'Albà i, amb això, va generar un potencial risc de lesions per als assistents.

L'Ajuntament d'Elx explica que els últims vídeos se centraven en els espectacles pirotècnics nocturns
L'Ajuntament d'Elx explica que els últims vídeos se centraven en els espectacles pirotècnics nocturns

La Unitat d'Urbanitat i Medi ambient (UMA) de la Policia Local d'Elx ha remés a l'Agència Espanyola de Seguretat Aèria una denúncia perquè l'organisme valore, i sancione si convé, un home que va gravar sense permís alguns vídeos amb un dron en diversos espectacles pirotècnics com la Nit de l'Albà.

L'identificat com a autor de les gravacions va anunciar en les xarxes socials la intenció que tenia de realitzar els enregistraments sense les autoritzacions pertinents, la qual cosa va provocar el rebuig entre els professionals d'aquest tipus de vol recreatiu, els quals van traslladar el seu malestar a la Policia Local. L'Ajuntament d'Elx explica que els últims vídeos penjats per l' autor en una popular xarxa social se centraven en els espectacles pirotècnics nocturns d'aquestes recents festes de la ciutat. 

Risc per als assistents

En les imatges es poden observar diferents espectacles pirotècnics i moments previs a la Nit de l'Albà. Així estava generant un "potencial risc de lesions" en cas de caiguda sobre els assistents i, fins i tot, sobre la pròpia càrrega pirotècnica. A més d'aquest fet i de l'enregistrament nocturn, està prohibida la presa d'imatges en la pràctica totalitat del terme municipal a causa del CTR (zona de control) i de la proximitat de l'aeroport de l'Altet.  Està encara més limitada la captació d'imatges per una zona de restricció militar i la legislació de protecció de dades i intimitat.

Els aficionats que van reclamar vigilància, rebutgen la mala imatge que podria projectar aquest usuari sobre el col·lectiu que es dedica a aquesta nova pràctica i que té un gran potencial en el camp professional i d'emergències.

També et pot interessar

stats