Denunciada una professora d’Alacant per enviar part d'una circular en valencià

La comunitat educativa del Col·legi Públic Mediterrani ha eixit en defensa d’una de les seues docents i la directora del centre, denunciades per “discriminació lingüística” per part del pare d’un dels estudiants

La comunitat educativa, en defensa de la professora denunciada / À Punt NTC

La comunitat educativa del Col·legi Públic Mediterrani d'Alacant ha eixit en defensa d‘una de les seues docents i la directora del centre, denunciades per “discriminació lingüística” per part del pare d’un dels estudiants. 

Els fets es remunten a febrer de 2020, quan la mestra va repartir entre els seus alumnes una circular per a anar d’excursió. L'escrit estava tant en valencià com en castellà, a excepció de dues línies que, per error, s'havien quedat en valencià i no s'havien traduït al castellà. El fet va motivar que un dels pares, vicecoordinador de Vox a Alacant, presentara una denúncia que està en aquests moments en curs i per la qual la professora i la directora han anat a declarar. 

Pràcticament ningú acaba d'entendre-ho. Els pares i mares del col·legi públic Mediterrani coincideixen que s'han exagerat les coses. És per això que han arreplegat firmes a la porta de l'escola en suport de la mestra i la directora denunciades.

Ignasi Amorós, portaveu de la Intersindical Valenciana, asegura que “darrere de la denúncia hi ha una motivació clarament política, en contra del valencià”. La comunitat educativa posa en valor el tracte igualitari i respectuós que el centre manté sempre cap a les dos llengües. L’equip d’À Punt Notícies ha pogut parlar amb alguns del pares i mares, que asseguren que el centre sempre ha sigut respectuós i han rebut les circulars en els dos idiomes sense més problema. 

L'Associació de Directors i Directores de Centres d'Educació Infantil i Primària del País Valencià ha emés un comunicat de suport al centre alacantí, en què denuncia que comportaments com aquest el que busquen és desprestigiar el paper de l'escola pública.

També et pot interessar

stats