Denuncia per agressió xenòfoba els vigilants d'una discoteca de València

El denunciant, un valencià d'ascendència magrebina, va quedar inconscient i va perdre tres dents després d'una presumpta pallissa del personal de seguretat

Detall de les dents trencades i l'hematoma a l'ull del denunciant
Detall de les dents trencades i l'hematoma a l'ull del denunciant / À Punt NTC

Prometia ser una nit especial, amb reserva inclosa a la zona VIP de la discoteca, però la festa va acabar a l'hospital, amb hematomes, tres dents trencades i la necessitat d'una intervenció quirúrgica per a llevar els bràquets, que s'enganxaren a la carn de la boca després d'una presumpta pallissa. El ferit, un espanyol de 23 anys d'ascendència magrebí, ha denunciat per agressió xenòfoba els vigilants de la discoteca Cream, al barri de la Creu Coberta de la ciutat de València.

Els fets es remunten a la matinada de dissabte a diumenge, el passat 4 de desembre. L'home celebrava la nit a la zona VIP del local, que havia llogat amb una quinzena d'amics. Segons explica a la denúncia, a què ha tingut accés À Punt, vora les quatre de la matinada, un parell de vigilants els indicaren que havien d'abandonar el local, aparentment sense motiu. Els feren fora per la porta de darrere, però abans que se n'anaren espentaren els tres últims cap a un magatzem. Allí, sempre segons la versió del denunciant, els agrediren amb una porra extensible. Dos aconseguiren fugir, però el jove va quedar atrapat. Assegura que va rebre una pallissa i va caure inconscient. Va despertar a l'exterior de la discoteca, quan una patrulla de la Policia Nacional ja s'havia acostat per atendre l'alerta dels amics i identificar els presumptes agressors.

La germana i portaveu del jove, Amira, dona per fet que ha sigut una agressió xenòfoba, ja que el familiar era l'únic amb trets magrebins del grup i els vigilants ja l'havien identificat al principi de la nit només arribar al reservat de la zona VIP. "Li han pegat per moro. Simplement no els agradava l'aspecte, els trets magrebins, perquè no molestava a ningú", assegura la dona.

À Punt ha contactat amb la discoteca, els responsables de la qual han declinat fer declaracions sobre el tema i ens han remés a un comunicat futur en què donaran la seua versió dels fets.

"Anirem a totes, hem fet la denúncia per a demostrar que el meu germà no ha fet res, perquè qui va amb la veritat per davant no té res a ocultar", els avisa Amira, que defén que el germà és una persona gens conflictiva. "I encara que haguera fet alguna cosa, un guàrdia de seguretat ha de vetlar per la seguretat de tots, parar els conflictes i telefonar a la policia. En cap cas ha de castigar i acarnissar-se amb un xic que no estava fent res", apunta la dona.

En el moment de l'entrevista, el denunciant estava al dentista perquè li llevara l'aparell corrector que té a les dents, ja que dels colps se li havia quedat enganxat a la boca.

També et pot interessar

stats