Dénia crea un catàleg amb la brutícia que deixa el veïnat per a conscienciar sobre la neteja

 Sofàs Fästik, matalafs Malsön o banyeres Vergönya són alguns dels noms de models de mobles que arreplega aquesta peculiar publicació

Així és 'Brutea', el catàleg de Dénia sobre les deixalles / À Punt NTC

Sofàs Fästik, matalafs Malsön o banyeres Vergönya. Són alguns dels noms de models de mobles que arreplega un catàleg peculiar. Es tracta d'una campanya de conscienciació de l'Ajuntament de Dénia (Marina Alta), perquè la ciutadania utilitze el servei gratuït de recollida de mobles i evite deixar-los al costat del contenidor del fem.

"Jo he vist llavadores i tot", ha assegurat una veïna. "A vegades tiren fins i tot vàters", ha dit un altre veí. Sens dubte, el consistori ha sabut captar l'atenció de la ciutadania, simulant el catàleg d'una coneguda companyia de mobles sueca: el catàleg Brutea, que arreplega les millors joietes que s'han anat trobant els operaris de neteja als carrers.

L'incivisme d'aquests exterioristes que decoren els carrers no ix gens barat, segons explica l'Ajuntament. Sandra Gertrúdix, regidora de Transició Ecològica, ha afirmat que "l'objectiu és impactar a la gent de Dénia i conscienciar que hi ha un servei gratuït que, només telefonant, l'empresa li diu on i a quina hora han de tirar-lo".

Una campanya de conscienciació amb els matalafs Fatiga i Malson que intenten fer sentir vergonya. L'objectiu? Redecorar entre tots una ciutat millor i més neta.

També et pot interessar

stats