Demanen un any de presó per a un home per no dur mascareta

L'home assegura que no la portava per problemes respiratoris i acumulava sis denúncies.

L'acusat ha acudit al Jutjat amb mascareta
L'acusat ha acudit al Jutjat amb mascareta / EuropaPress

Un veí de Villacarrillo (Jaén), de 49 anys, ha sigut jutjat aquest dimarts pel procediment penal a Jaén acusat de dos presumptes delictes de desobediència per no usar la mascareta en la via pública. El ministeri fiscal li reclama un any de presó i ell es defensa dient que no és un negacionista, però que no la porta per problemes respiratoris agreujats pel seu excés de pes.

Es tracta d'un dels primers casos que acaba en la via penal a Espanya per negar-se a utilitzar la mascareta. Serà el jutjat penal número 3 de Jaén el que dicte sentència sobre aquest tema. L'acusat, M.G.V., sense antecedents penals, ha arribat amb mascareta als jutjats. Allí l’esperava el seu advocat, Francisco León, que és el que s'ha encarregat d'atendre els mitjans de comunicació congregats perquè ell ha rebutjat fer qualsevol tipus de declaració.

"Em sembla un cas una mica extravagant sobretot per la pena que es demana, es demana un any de presó per a un senyor que no pot respirar i que té dificultats fins i tot per a caminar. L'extravagància al dret no li fa cap bé, volem que hui es rectifiquen tots els errors del jutjat de Villacarrillo", ha indicat l'advocat de l'home acusat, Francisco León.

Aquest home ja acumulava sis denúncies pel mateix motiu fins que finalment la Policia Local el va posar a disposició judicial com a presumpte autor d'un delicte de desobediència. No va quedar ací la cosa, quan el van citar al jutjat va aparéixer sense mascareta i la jutgessa va acabar imputant-li un altre delicte més de desobediència. En no haver-hi acord a Villacarrillo, el cas ha arribat a la capital per a ser jutjat pel procediment penal.

L'advocat ha indicat que en el moment en què el van denunciar, el seu client "estava a tres metres de qualsevol persona". "Ell cuida de la seua mare anciana i és el primer interessat a no agafar coronavirus, aquest home no és un negacionista", ha assenyalat León.

Així mateix, ha apuntat que el seu defensat ha residit a València i és allí on té tots els informes i el seu historial mèdic pel que, segons el seu advocat, s'haurien d'haver realitzat unes diligències prèvies que hagueren donat temps a "portar tots els informes i no vindre a un juí ràpid on no es poden estudiar les afeccions respiratòries que té aquest home".

També et pot interessar

stats