Demanen set anys de presó per a l'actor Nacho Vidal per homicidi imprudent en un ritual

L'Audiència de València va revocar al març l'arxivament provisional de la causa seguida contra ell i dos investigats més per la mort d'un fotògraf el 28 de juliol de 2019 a Énguera

Nacho Vidal, en una imatge d'arxiu
Nacho Vidal, en una imatge d'arxiu / Europa Press

L'acusació particular en la causa contra l'actor, director i productor de cinema porno Nacho Vidal demana set anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent i un altre contra la salut pública en el transcurs d'un ritual del gripau buf. L'Audiència de València va revocar al març l'arxivament provisional de la causa seguida contra Ignacio Jordà, conegut amb el nom artístic de Nacho Vidal, i dos investigats més per la mort d'un fotògraf el 28 de juliol del 2019 a la localitat valenciana d'Énguera durant la celebració d'este ritual. Va considerar que hi ha indicis suficients per a jutjar els tres processaments.

En l'escrit de l'acusació particular, que exerceix la família del fotògraf i al qual ha tingut accés EFE, se sol·liciten per a l'actor quatre anys de presó per homicidi imprudent i tres anys per un delicte contra la salut pública, així com una multa de dotze mesos a raó de vint euros el dia.

Els altres dos acusats són una cosina i un amic de l'actor. Per a la primera, l'acusació demana també set anys de presó pels delictes d'homicidi imprudent i contra la salut pública i la mateixa multa com a cooperadora necessària. Per al segon, tres anys de presó per un delicte d'encobriment. Així mateix, es reclama als tres acusats 150.000 euros com a indemnització pel mal psíquic i personal causat.

L'escrit de l'acusació considera que de la instrucció es desprén que el 28 de juliol del 2019 el fotògraf va arribar a un habitatge propietat de l'actor a Énguera, on estaven també la cosina i un amic d'este, per a passar el dia i practicar un ritual que anava a dirigir Vidal per la seua experiència en este tipus d'actes.

Exposa que l'actor va traure una pipa de cristall, que era seua, i una substància il·lícita i de gran toxicitat, coneguda vulgarment com a verí del gripau buf. Va preparar el beuratge, "sense tenir cap control sobre la dosi, perquè la pipeta no estava calibrada ni va utilitzar instrument de pesatge". Durant el ritual, en el qual van participar els tres acusats, el fotògraf va trontollar i va caure a terra de manera brusca, segons es pot veure en una gravació que reflecteix que a penes van passar 24 segons de la ingesta de la substància fins que van començar les convulsions.

L'acusació afirma que Vidal va continuar el cerimonial, malgrat que el protagonista continuava inconscient, tremolava i tenia dificultats per a respirar. Sosté que només van telefonar als serveis sanitaris vint minuts després, a pesar que "anava empitjorant segon a segon". "L'acusat va donar prioritat al ritual sobre demanar ajuda de manera urgent a l'assistència sanitària, demorant-la durant 22 minuts, quan ja la situació del nostre mandant era absolutament irreversible i es trobava mort", indica l'advocat de l'acusació. Afig que, després de la defunció, tots els acusats van alterar l'escena per a ocultar els fets i que el ritual va resultar ser "irracional, temerari i molt perillós".

També et pot interessar

stats