Demanen quinze anys de presó per als propietaris de sis gossos perillosos que mataren un home el 2016

Els fets varen ocórrer al Pinós i van provocar la mort d'un home de 74 anys que en aquell moment estava al carrer amb la seua dona

Imatge d'arxiu d'una SAMU
Imatge d'arxiu d'una SAMU / CICU

La família de l'home de 74 anys que va morir el 26 d'octubre de 2016 per l'atac de sis gossos perillosos al Pinós (Vinalopó Mitjà) sol·licitarà en el judici quinze anys de presó per a la parella propietària dels animals per incomplir les normes de seguretat, ja que els passejaven sense morrió, no van evitar que isqueren sols al carrer i, a més, no tenien la llicència per a tindre aquest tipus de gossos.

En la vista oral, prevista el 28 i 29 de març de 2022 en el jutjat penal 7 d'Alacant, l'acusació exercida per la família del mort demana per a la parella quinze anys per a cadascun per un delicte d'homicidi o, subsidiàriament, quatre anys per homicidi per imprudència greu. L'acusació també demana que la parella indemnitze amb 150.000 euros la viuda i amb 20.400 euros cadascuna de les tres filles, així com 10.449,37 per a la conselleria de Sanitat per les despeses mèdiques que va rebre José S. P. abans de morir, xifres que el fiscal situa en 120.000 i 20.000 euros, respectivament.

Els sis gossos són un creuament d'American Stanford i Boxer, catalogats com a races potencialment perilloses. El dia dels fets van eixir de la seua finca i van atacar la víctima i la seua dona. La dona va poder refugiar-se a la seua casa però no el seu marit, que va ser envestit i va patir mossegades per tot el cos. Les nombroses ferides li van causar la mort uns dies després a l'hospital d'Elda. L'home va deixar viuda i tres filles. Els acusats s'havien traslladat a la finca poc abans dels fets.

La família posarà de manifest durant el judici que els gossos havien protagonitzat diversos incidents amb ferits les setmanes prèvies a l'agressió mortal i que, "malgrat la perillositat mostrada" i als advertiments que se'ls va fer als amos, aquests van incomplir "les més elementals normes" per a evitar el que després va succeir. La finca on vivien els gossos tenia la tanca trencada i els animals anaven sense morrió. Només després de l'atac, els amos van alçar un muret en el perímetre de la seua finca per a evitar que els gossos pogueren eixir novament pel seu compte.

L'acusació agrega, a més, que aquest incident no era el primer i assegura que dues veïnes van patir ja l'agressivitat d'aquests animals dies abans.

També et pot interessar

stats