Demanen cinc anys de presó per a dos germans que van estafar 113.000 euros a deu llauradors a qui no van pagar la collita

Es van endur els cítrics que els afectats tenien a la Ribera, la Safor i la Plana, però no els els van pagar.

Els dos germans acusat d'estafa en la sessió del judici que s'ha celebrat aquest matí a Gandia
Els dos germans acusat d'estafa en la sessió del judici que s'ha celebrat aquest matí a Gandia

Cinc anys de presó per a dos germans per comprar la collita de cítrics a una desena de llauradors de la Plana, la Ribera i la Safor, per un valor total de 113.000 euros que, segons els afectats, mai van pagar. És la pena que sol·licita la Fiscalia per a Narik i Henrik Margaryan per un delicte continuat d’estafa.

Els dos germans van comprar la collita als agricultors afectats entre 2015 i 2017. Ho feien a través d’una empresa amb seu a Xeraco. Segons l’escrit de la Fiscalia, al qual ha tingut accés À Punt, els germans Margaryan tenien un “ànim il·lícit de benefici patrimonial” perquè van contractar la compravenda de la mercaderia citrícola a un preu determinat, els acusats es van fer càrrec de la recol·lecció i el transport de la collita fins al magatzem que tenia l’empresa a Xeraco, però mai els la van abonar.

Segons el fiscal, els acusats “no tenien cap intenció de fer front a l’import pactat”. Els agricultors afectats reclamen imports que oscilen des de 1.275 fins a 34.800 euros per les seues collites, depenent de la quantitat de quilos venuts.

El fiscal demana per a aquests germans, que ara són jutjats a Gandia, cinc anys de presó, a més de dotze mesos amb una multa diària de 15 euros. Així mateix, el fiscal reclama una indemnització per als llauradors afectats corresponent a l’import de la collita que havien pactat.

També et pot interessar

stats