Demanen 248 anys de presó per a un monitor per 36 delictes d'abusos sexuals a menors

Els fets, que es jutgen hui, ocorregueren entre el 2015 i el 2018, quan exercia d'entrenador de futbol de xiquets en una escola d'estiu.

Ciutat de la Justícia de València
Ciutat de la Justícia de València

L'Audiència de València comença aquest dilluns el juí contra un home de 24 anys a qui la Fiscalia acusa de cometre 36 delictes d'abusos sexuals a menors de dotze anys, 27 dels quals van ser continuats. El ministeri públic demana per a ell 248 anys de presó per aquests fets, que presumptament van ocórrer entre els anys 2015 i 2018, quan exercia d'entrenador d'un club de futbol de xiquets i de monitor en una escola d'estiu d'una localitat de l'Horta Sud.

Segons consta en l'escrit de l'acusació, el processat aprofitava la seua posició per a guanyar-se la confiança dels menors i dels progenitors. Així, jugava amb els xiquets a futbol en el poliesportiu i els convidava a una hamburguesa o a jugar a la videoconsola a sa casa.

Quan els menors el consideraven un més dels seus, el presumpte assetjador els proposava reptes i aquells que perdien havien de realitzar actes de caràcter sexual, com ara mostrar els genitals o altres pràctiques. Els fets es produïen en els banys del poliesportiu, en un polígon industrial i en una pista de motocròs. Les famílies de les víctimes no sospitaven res.

Els menors acceptaven els reptes per a no ser exclosos del grup, segons detalla la Fiscalia. Si algun xiquet s'hi negava, detalla en l'escrit, l'acusat recorria a la pressió en grup i es dirigien a ell amb expressions com "cagat" o "merda".

La Guàrdia Civil d'Alfafar va detindre el jove al juliol de 2018. El juí s'havia de celebrar a l'octubre, però es va suspendre per a veure si les parts arribaven a un acord que poguera evitar la vista oral.

També et pot interessar

stats