Demanen dènou anys de presó per a un maltractador reincident per agredir sexualment l'exparella

La víctima ha narrat al tribunal com va arribar a amenaçar-la amb un ganivet davant del fill, mentre que l'acusat ha negat els fets

Audiència de València, on s'ha celebrat la vista aquest dimarts
Audiència de València, on s'ha celebrat la vista aquest dimarts / À Punt NTC

Un maltractador reincident s'enfronta a una pena de dènou anys de presó per agredir sexualment de forma continuada l'exparella i mare del seu fill, maltractar-la i insultar-la a la casa on vivien en un municipi de la Ribera Baixa que no s'ha precisat. El juí per aquests fets s'ha celebrat aquest dimecres a la secció primera de l'Audiència Provincial de València i durant la sessió l'acusat, que està en presó preventiva, ho ha negat tot. La víctima, en el seu torn, ha ratificat les acusacions en una declaració complicada a causa del nerviosisme que patia i els sanglots constants.

El processat i la denunciant convivien des de fa set anys, però la relació es va començar a torçar quan ell "es va enganxar a la cocaïna en base", ha explicat la dona. Els fets pels quals l'acusa ocorregueren durant el primer trimestre del 2022, quan els insults es feren més constants perquè el presumpte agressor estava obsessionat que la companya es ficava en el llit amb altres homes.

La víctima ha explicat amb molta dificultat, i advertint el tribunal que se sentia molt avergonyida, que la parella li introduïa els dits en les parts íntimes "diàriament, tres vegades", amb l'únic objectiu de comprovar si realment li havia sigut infidel amb altres. Tant la fiscal com el president de la sala han tractat de tranquil·litzar-la i li han insistit que era necessari que tornara a relatar aquells episodis en la sala de vistes.

Al marge de l'agressió sexual esmentada, la dona ha relatat més escenes de sexe forçat, agressions i insults. Entre d'altres, un que va tindre lloc el 19 de març del 2022, quan la va amenaçar amb un ganivet davant del fill i la va perseguir pel carrer. El processat ha negat haver exercit cap maltractament o agressió sexual. "Ella volia tirar-me de casa", ha afirmat.

A aquest home ja el condemnaren en març del 2018 per violència de gènere sobre la mateixa dona que ara l'ha tornat a denunciar. També té una condemna, entre altres penes, de setze mesos i dos dies de privació del dret a la tinença d'armes.

La denunciant, per la seua banda, ha manifestat expressament que no volia ser indemnitzada econòmicament per aquests fets, segons consta en l'escrit d'acusació de la Fiscalia al qual ha tingut accés l'agència EFE. La representant del ministeri públic considera l'acusat responsable d'un delicte continuat d'agressió sexual amb penetració, amenaces greus, dos delictes de maltractament i un delicte lleu d'injúria i vexació, tot això en l'àmbit de la violència de gènere. Així, sol·licita penes que sumen dènou anys de presó, coincidint amb l'acusació particular que exerceix la víctima.

També et pot interessar

stats