Demanen 18 anys de presó per a un home que va tancar i violar la seua parella menor d’edat

El ministeri fiscal també sol·licita tres anys de presó per a la mare de l’acusat, per no socórrer la víctima.

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

El fiscal demana 18 anys de presó per a un home que va tancar i va violar la seua parella, una menor 17 anys, segons consta en l’escrit d’acusació. A més, el ministeri fiscal demana tres anys de presó per a la mare de l’acusat per complicitat, ja que la considera cooperadora del presumpte delicte, perquè no va socórrer la víctima. El juí se celebrarà aquest dijous si hi ha acord entre les parts.

Els fets van tindre lloc entre març i abril de 2016 quan, segons relata la fiscal, la jove va anar a casa del seu nóvio a València, circumstància que ell va aprofitar per a tancar-la en una habitació i impedir-li l’eixida.

L'acusació pública manté que, durant el tancament, el processat la va obligar, usant la força, a mantindre relacions sexuals en diverses ocasions. La víctima va demanar auxili i, segons la fiscal, la mare de l'acusat, que vivia a la vivenda de baix, va anar algunes vegades fins a l'habitació per a tancar la porta i dir-li que callara.

Per aquesta raó, el ministeri fiscal sol·licita per a l'acusat una pena de 18 anys de presó per un delicte continuat de violació i un altre de detenció il·legal. Per a la mare sol·licita 3 anys de presó per un delicte de detenció il·legal en qualitat de còmplice.

El juí tindrà lloc aquest dijous si hi ha acord entre les parts, és a dir, si els acusats es conformen amb una pena menor acceptant els fets provats de l'escrit d'acusació. D’aquesta manera, el tribunal celebra una vista de conformitat i resol de manera immediata.

Si finalment no s’arriba a un acord, la vista se celebrarà en una altra data. Amb aquest procediment, l'Audiència de València intenta resoldre assumptes que, per la conformitat entre les parts, no impliquen celebrar una vista pública amb testimonis i altres proves sotmeses a contradicció.

També et pot interessar

stats