Les demandants per l'Agreal es querellaran contra l'Acadèmia de Medicina

Consideren que el doctor que va elaborar l'informe en què es basa l'arxiu de la causa omet documents que proven els fets que denuncien.

Una de les demandants sosté una caixeta d'Agreal a l'eixida del juí | À Punt.
Una de les demandants sosté una caixeta d'Agreal a l'eixida del juí | À Punt.

Les set dones que van demandar Sanofi-Aventis pels danys provocats pel fàrmac Agreal contra les acalorades de la menopausa es querellaran contra la Reial Acadèmia de Medicina de la Comunitat Valenciana. Consideren que el peritatge realitzar pel doctor Esteban Morcillo, en què es basa l'argumentació del jutge per a arxivar la causa contra aquest laboratori, omet els documents que demostren la relació de causalitat entre la ingesta del medicament i els danys que pateixen les víctimes.

Les querellants asseguraven que aquest fàrmac va ser la causa de trastorns de tipus neurològic, psiquiàtrics i reumatològics. En el juí celebrat en gener es va absoldre Sanofi-Aventis perquè la responsabilitat civil havia prescrit, i perquè no va quedar provada la relació causal entre la presa del medicament i els danys al·legats. Una sentència que les dones han anunciat que recorreran

Morcillo és membre de l'Acadèmia de Medicina i l'acusen d'elaborar un informe amb "greus infraccions", que "poden ser constitutives d'indicis de delicte", i pel fet que "les degudes garanties de rigor, qualitat científica i imparcialitat no s'han respectat".

"En els seus informes dona per bones afirmacions actuals del laboratori Sanofi que contradiuen el que aquesta farmacèutica va dir fa anys a les autoritats sanitàries", destaca el bufet d'advocats de les dones demandants. 

Per això, les afectades pel tractament de Sanofi han denunciat la Reial Acadèmia de Medicina i també Morcillo per delicte d'estafa, falsedat en la narració dels fets, suborn, tràfic d'influències, fals testimoniatge, i de delicte relatiu a l'exercici dels drets fonamentals.

També et pot interessar

stats