Com demanar l'ajuda de la Generalitat per a comprar bicicletes i patinets?

Es poden sol·licitar des d'aquest dilluns i en la campanya participen 83 comerços de tota la Comunitat Valenciana.

VÍDEO | Com demanar l'ajuda de la Generalitat per a comprar bicicletes i patinets?

Aquest dilluns comença el termini per a sol·licitar les ajudes que va anunciar la Generalitat el passat maig per a la compra d'una bicicleta, un patinet o una bicicleta elèctrica. L'objectiu de la mesura és millorar la mobilitat sostenible i reactivar el comerç de proximitat en un escenari de postpandèmia.

La setmana passada va obrir-se el termini perquè els comerços interessats en la campanya pogueren adherir-s'hi. Segons les dades que publica el govern valencià, hi ha un total de 83 establiments inscrits a tot el territori: 30 a la província d'Alacant, 10 a la de Castelló, i 43 a la de València. Les persones responsables de les tendes asseguren que aquestes ajudes arriben en un moment en què, a conseqüència de l'allau de vendes posterior al confinament, no hi ha estoc de bicis de gamma baixa i mitjana.

Com se sol·licita l'ajuda?

  • El termini per a sol·licitar-la, s'obri el dilluns 22 de juny i acaba el 10 de novembre.
  • L'únic requisit per a poder accedir-hi és ser una persona física i residir a la Comunitat Valenciana, però només es podrà concedir una ajuda per persona.
  • No cal fer cap tràmit amb l'administració, ja que la relació de qui demane l'ajuda serà exclusivament amb el comerç adherit on adquirisca el seu vehicle o kit d'electrificació.
  • Abans de realitzar la venda, el comerç o botiga presentarà la sol·licitud d'ajuda en nom de la persona interessada telemàticament. Una vegada concedida l'ajuda per part de la Conselleria de Mobilitat, es formalitzarà la venda i es descomptarà l'import del preu de venda. El pagament de l'ajuda per part de la conselleria a les botigues i comerços es farà a través d'un altre tràmit telemàtic.
  • Les ajudes econòmiques són de 250 € per a l'adquisició de bicicletes elèctriques, de 200 € per a la compra de kits d'electrificació de bicicleta i de 75 € per als patinets. Quant a les bicicletes no elèctriques, l'ajuda serà de 75 € o 150 € en el cas de bicicletes amb element de càrrega per a transport infantil.

També et pot interessar

stats