Deliveroo retira el recurs contra la sentència d'acomiadament improcedent

El jutjat va declarar l'acomiadament del treballador com a improcedent, i va condemnar l'empresa a readmetre’l.

Els repartidors han sigut declarats com a treballadors de Deliveroo
Els repartidors han sigut declarats com a treballadors de Deliveroo / Europa Press

Deliveroo ha retirat el recurs que va interposar contra la sentència del jutjat social número 6 de València que considerava que els repartidors de menjar amb bicicleta, també coneguts com a riders, són treballadors de l'empresa. En aquest mateix recurs es declarava la improcedència de l'acomiadament d'un d'ells.

Fonts d'Intersindical Valenciana han explicat aquest dimarts que el juí es va guanyar, però Deliveroo va recórrer més tard. Ara, segons un document presentat per Roofoods Spain SL, empresa titular de la plataforma Deliveroo, després d'interposar el recurs, l'empresa expressa “la seua voluntat de no prosseguir i desistir”.

El jutjat valencià va considerar que el demandant treballava seguint les instruccions de l'empresa i sota les condicions fixades de manera unilateral per ella, a més que existia una relació laboral entre ambdues parts. Amb l'existència d'aquesta relació acreditada, el jutjat va declarar la improcedència de l'acomiadament del treballador i va condemnar l'empresa a readmetre’l en les mateixes condicions anteriors o a abonar-li una indemnització de 705,13 euros. Aquesta sentència va ser la primera d'Espanya dictada sobre la relació de l'empresa Roofoods Spain SL amb els seus repartidors.

Des d'Intersindical es destaca que el recurs ja retirat se sumaria a un altre que podria suposar a Deliveroo una multa de fins a 160.000 euros, a causa d’una inspecció de treball. “Seria roín per a l'empresa si perden els dos recursos en tan poc de temps", han assegurat des del sindicat.

També et pot interessar

stats