Deliveroo contractarà els repartidors abans de dur a terme un acomiadament col·lectiu

Els treballadors, 289 d'ells a València i 53 a Alacant, estaran donats d'alta en la Seguretat Social abans que l'empresa deixe d'operar a Espanya

Repartidor de Deliveroo a València
Repartidor de Deliveroo a València / À Punt NTC

La plataforma de repartiment de menjar a domicili Deliveroo ha enviat als repartidors, 289 d'ells a València i 53 a Alacant, un document en el qual els informa de l'obertura d'un procediment d'acomiadament col·lectiu que inclou donar-los d'alta en la Seguretat Social abans de cessar les seues operacions a Espanya.

Segons aquesta documentació, la companyia preveu que el procés afecte els 3.871 empleats que té a Espanya, entre repartidors i la resta del personal.

L'empresa pretén així “laboralitzar" la relació amb els seus riders, que fins ara eren treballadors autònoms, i ha apuntat que espera que les sol·licituds d'alta en la Tresoreria General de la Seguretat Social com a assalariats es facen efectives "en breu".

En un comunicat, l’empresa de repartiment ha vinculat la intenció d'eixir d'Espanya amb la competència, ja que "mantindre una posició de mercat de primer nivell requeriria un nivell d'inversió molt elevat amb un rendiment potencial molt incert".

Un portaveu de l'empresa ha precisat que la imminent entrada en vigor de la llei rider, que pretén obligar les plataformes digitals de repartiment com Deliveroo a contractar els repartidors com a assalariats en comptes de mantindre'ls com a autònoms, no està darrere d'aquesta decisió, encara que pot haver accelerat el procés.

En la missiva, la plataforma de repartiment recorda que "no existeix representació legal dels treballadors en cap dels centres de treball", per la qual cosa de cara a la negociació de l'acomiadament col·lectiu els empleats "poden optar per designar una comissió" composta pels treballadors o pels sindicats "més representatius del sector".

El període de consultes començarà el 6 de setembre i s'espera que es prolongue durant prop d'un mes. 

També et pot interessar

stats