Condemnat a sis mesos de presó per un delicte d’odi homòfob

Segons la resolució, l’acusat es dirigia al denunciant amb improperis relacionats amb la seua sexualitat i inclús li escopia i l’amenaçava

Jutjats Benalúa- Alacant
Imatge d'arxiu dels jutjats d'Alacant, al barri de Benalua / Europa Press

Un home de cinquanta anys ha sigut condemnat per l'Audiència d'Alacant a sis mesos de presó per un delicte d'odi per vexar de manera reiterada el seu veí per la seua condició homosexual.

La sentència, dictada per un tribunal de la secció primera, estableix que l'acusat es va dedicar a proferir diversos insults i amenaces a aquest veí, habitant del barri de Benalua de la ciutat d'Alacant, almenys des del 25 de febrer del 2020.

Des d’aleshores, quan se’l trobava pel carrer, li dirigia improperis relacionats amb la seua sexualitat, diu la resolució. Segons aquest mateix document, de vegades, a més d’insultar-lo, també li escopia i l’amenaçava.

L'acusat va assumir els fets i va expressar la seua conformitat amb sol·licitud de condemna formulada per la Fiscalia. Així, va acceptar la imposició de la pena de sis mesos de privació de llibertat, a més d'inhabilitació especial per a l'exercici de professió i ofici educatius per un temps de tres anys i sis mesos. També haurà d'abonar una pena de multa de sis mesos amb una quota diària de tres euros.

Amb tot, el tribunal acorda suspendre la pena d'internament amb la condició que el condemnat no torne a delinquir per un període de quatre anys. A més, la sentència alça les mesures cautelars acordades per la interlocutòria del 16 de març del 2021 en la qual s'establia la prohibició d'aproximació i comunicació amb la víctima de les vexacions.

També et pot interessar

stats