Delegació de govern investigarà si s’ha incomplit l’estat d’alarma a la basílica de la Mare de Déu

S’han obert les portes del temple i la policia ha hagut de desallotjar-lo davant l’aglomeració de gent.

Aglomeració de persones davant la basílica abans del desallotjament de la policia

La delegació del govern espanyol a la Comunitat Valenciana ha confirmat a À Punt Notícies que investigarà si s'ha incomplit algun precepte de l'estat d'alarma amb l'acte celebrat hui a la basílica de la Mare de Déu dels Desemparats.

A causa de l’estat d’alarma, el trasllat de la Mare de Déu dels Desemparats, que s’hauria d’haver celebrat hui, s’ha cancel·lat, i tant la Missa de la Descoberta com la Missa d'Infants s’han dut a terme amb restriccions d’aforament.

Després de les litúrgies, s’ha obert la porta de la basílica perquè algunes persones que s’hi havien apropat pogueren contemplar la imatge de la Mare de Déu i tant la Policia Local com la Nacional hi han hagut de desplaçar agents per a desallotjar el temple davant l'aglomeració de gent.

La delegació ha confirmat que durà a terme una investigació i analitzarà les imatges on es veu l'aglomeració de gent davant del temple i entrant a l'interior, i un informe que els lliurarà la Policia Local de València.

Segons l'arquebisbat s'han respectat les mesures de seguretat

L'arquebisbat, en un comunicat oficial, ha explicat que hui s'ha realitzat una única missa a les 10:30 h a la basílica, a porta tancada i sense presència de fidels. Després, la imatge pelegrina ha sigut orientada cap a la plaça de la Mare de Déu, sense eixir del temple en cap moment i només mentre ha sonat l'himne regional.

Segons el comunicat, la contemplació de la imatge s'ha dut a terme en presència de tres unitats de la Policia Local i de membres de la Creu Roja i s'han complert escrupolosament les mesures de seguretat sense que la Policia Local hi haja hagut de realitzar cap intervenció.

A continuació, les portes de la basílica s'han tancat i el temple ha obert en l'horari habitual d'11:00 a 13:00 h i de 17:00 a 19:00 h, complint amb les mesures autoritzades per les autoritats sanitàries, com s'ha fet des del passat 14 de març.

També et pot interessar

stats