La delegació del govern central torna al palau del Temple de València

Les restes islàmiques, que han fet que s’allargaren les obres, seran visitables a finals d’any.

Imatges de l'acte simbòlic presidit pel delegat del govern central en la Comunitat Valenciana Juan Carlos Fulgencio

El palau del Temple de València torna a acollir la delegació del govern central a la Comunitat Valenciana després de set anys de treballs de restauració. Aquest divendres ha tingut lloc un acte simbòlic presidit pel delegat, Juan Carlos Fulgencio. Han estat presents també els tres subdelegats del govern a Alacant, Castelló i València. 

L’emblemàtic edifici academicista obri les portes després d’unes obres que s’han retardat per la troballa de restes arqueològiques, que a final d’any podran ser visitables. Són parts de la fortificació del segle XI que apareixen documentades en descripcions de la ciutat islàmica de Balansiya, com es coneixia València en aquell moment. La rehabilitació i modernització del palau del Temple ha costat 12 milions d’euros. 

Aquest edifici es va construir el 1761, després del terratrémol que va destruir el castell de l’orde de Montesa, per a allotjar els membres i que tingueren una casa mare. I segons ha explicat en Les notícies del matí el degà de la Facultat d’Història de la Universitat de València, Josep Montesinos, el valor d’aquest palau és comparable amb la Llotja i la catedral de València, “encara que més modern perquè és del segle XVIII”.

Montesinos ha explicat també que la restauració ha sigut llarga perquè rehabilitar un monument declarat bé d’interés cultural “no és senzill i cal ser respectuós i molta inversió”. 

També et pot interessar

stats