Les defuncions diàries creixen de nou a Espanya fins a les 430 i se superen les 21.000

Simón destaca que diverses autonomies tenen una incidència molt baixa i molt pròxima a una situació "relativament controlable".

Casos de coronavirus a Espanya
Casos de coronavirus a Espanya / À Punt NTC

Espanya ha registrat 430 defuncions de persones amb coronavirus en les últimes 24 hores. Això representa un lleuger repunt respecte a dilluns, quan se'n van produir 399, la xifra més baixa de des del 22 de març. Així, les morts des de l'inici de l'emergència sanitària han ascendit a 21.282, amb un creixement del 2,1% respecte a l'últim balanç, segons el Ministeri de Sanitat.

El nombre de casos arriba ja a 204.178, amb un increment del 2%, mig punt per damunt que dilluns. S'han comptabilitzat 3.968 nous contagis en l'últim dia, 298 menys que el dia anterior. Aquesta xifra només inclou els positius que han desenvolupat la malaltia, però no les persones asimptomàtiques a les quals se'ls ha fet un test d'anticossos i que no tenien símptomes en el moment de diagnòstic. Si se sumen aquestes dades, les persones que han donat positiu són 205.602.

D'altra banda, 82.514 persones han superat la Covid-19, 1.928 en les últimes 24 hores. Quatre de cada deu malalts han rebut ja l'alta.

L'increment dels ingressats en UCI és del 0,8% i el dels hospitalitzats de l'1,2%, en la línia dels dies anteriors. Quasi el 50% dels nous hospitalitzats o ingressats en UCI es localitzen a Catalunya.

Dels nous casos, n'hi ha 60 a la Comunitat Valenciana, que en comptabilitza un total de 10.399, amb 1.094 víctimes mortals (10 en les últimes 24 hores). Des de de l'inici de la pandèmia, s'han curat 4.719 persones, un 45% dels malalts.

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries Fernando Simón, ha afirmat que l'evolució de la incidència de la Covid-19 en els últims 14 dies "continua sent correcta i va progressivament descendint". No obstant això, Simón ha detallat que encara que el nombre de morts diaris "continua millorant", ha admés que és una xifra que "preocupa" les autoritats sanitàries.

Simón: "Hi ha províncies on els riscos de transmissió són nuls"

L'epidemiòleg ha destacat que hi ha diverses autonomies amb una incidència molt baixa i molt pròxima a “una situació relativament controlable”. També ha indicat que només 3 de les 17 comunitats autònomes tenen increments de nous casos superiors al 2% i “progressivament s'aniran proposant mesures que porten cap a la normalitat en termes de mobilitat”.

Respecte a la planificació de la desescalada, Simón ha dit que els criteris han de ser similars a tot l'Estat, però hi ha zones on potser l'aplicació "no ha de ser en el mateix temps". Així, ha assenyalat que hi ha províncies i algunes illes on els riscos de transmissió ara mateix "són nuls o pròxims a nuls", per la qual cosa l'aproximació a certs territoris pot variar. El problema, segons indica, és que els territoris estan units i "la mobilitat de les persones entre ells pot ser important".

També et pot interessar

stats