El defensor del poble investiga la mort d'un migrant al CIE de Sapadors

Segons la versió oficial, el jove marroquí de 23 anys es va suïcidar en la cel·la d'aïllament.

VÍDEO | El defensor del poble investiga la mort d\'un migrant al CIE de Sapadors

El defensor del poble ha obert una investigació sobre la mort de Marouane Abouobaida, que va ocórrer al CIE de Sapadors el 15 de juliol. La versió oficial indica que el jove marroquí de 23 anys es va suïcidar en la cel·la d'aïllament on va ser reclòs després d'una baralla amb altres interns, i que no es va poder fer res per a evitar que es llevara la vida.

No obstant això, el propi Marouane va dictar a un company un escrit dirigit al director del CIE, una hora abans de la seua mort, en el qual explicava algunes de les conseqüències de l'agressió i aportava un informe hospitalari d'urgències. L'escrit va ser entregat a la policia, però no consta que provocara cap reacció per part de la direcció del CIE. A més, una tia de Marouane el va visitar a Sapadors una setmana abans de la mort perquè ja havia alertat a la família “que ho estava passant molt malament i que no podria aguantar molt més”, ha assegurat la familiar als responsables de la campanya pel tancament dels CIE i la fi de les deportacions.

Després d'estudiar la documentació, Francisco Fernández Marugán, el defensor del poble, ha comunicat que “s'admet a tràmit” la queixa i que “s'han iniciat actuacions davant els organismes administratius competents". Els responsables de la campanya pel tancament dels CIE s'han alegrat de la decisió i han reiterat l'exigència que es clausuren tots els centres.

També et pot interessar

stats