El defensor del pacient demana que s'investigue l'amputació d'una cama a un nadó a Castelló per un error

Segons l'escrit enviat a fiscalia, la pediatra en cap va reconéixer que havien punxat malament l'extremitat.

El defensor del pacient demana que s\'investigue l\'amputació d\'una cama a un nadó a Castelló per un error
El defensor del pacient demana que s'investigue l'amputació d'una cama a un nadó a Castelló per un error

El defensor del pacient demana a la fiscalia que s'investigue l'amputació de la cama a un bebé prematur a l'Hospital General de Castelló com a resultat d'un error mèdic. 

En un escrit enviat a la fiscal superior de València, María Teresa Gisbert, la presidenta del defensor del pacient, Carmen Flores, assenyala que al nadó se li va amputar una cama fins al genoll i se li va donar un fàrmac caducat durant un mes. I demana "encaridament" una investigació per a "depurar les responsabilitats penals que pertoquen en aquest penós cas amb resultat d'un bebé amb més d'un 80% de discapacitat".

Adjunta una carta en la qual els pares del nadó, gestat mitjançant fecundació in vitro, relaten el seu cas. Segons expliquen, a les 23 setmanes de gestació, la mare va començar a perdre líquid amniòtic i va ingressar a l'Hospital General de Castelló.

 

El xiquet va nàixer sense complicacions

A les 25 setmanes, continua el relat, la mare es va quedar sense líquid amniòtic i va necessitar una cesària d'urgència. El xiquet va nàixer amb 880 grams, sense complicacions, "era molt prematur però va nàixer bé", segons asseguren els pares. Als 28 dies de nàixer, "en la incubadora va començar a posar-se malament i ens van fer eixir corrents, van estar dos dies punxant-lo en les femorals buscant una via central" i "quan ens van deixar entrar vam veure que el nostre fill tenia la cama amb hematomes".

Els pares manifesten que quan van preguntar què passava, la pediatra en cap els va dir que s'havien equivocat. Expliquen que la metgessa es referia al fet que la punxada en la cama dreta s'havia fet malament i va començar a posar-se d'un to morat.

"Primer ens van dir que potser només li amputarien la punta dels dits, després ja ens van confirmar que l'amputació era seriosa de 10 cm per davall del genoll, com bé ens van dir, es van equivocar, buscant una artèria van perforar una vena i aquesta es va tancar tallant el reg sanguini de la cama dreta", assenyalen els pares en la seua carta.

A més, asseguren que en els tres mesos que van passar a l'hospital van veure infermers manipulant el seu fill sense desinfectar-se les mans; és obligatori en l'UCI de nounats en entrar desinfectar-se les mans amb alcohol, i es van adonar que li donaven "Ventolin caducat".

També et pot interessar

stats