La defensa de Rosell qüestiona la competència de l'Audiència per a jutjar-li per fets fora d'Espanya

L'expresident del Barça està acusat de blanquejar 20 milions d'euros i s'enfronta a 11 anys de presó.

A l'Audiència Nacional s'ha iniciat aquest dilluns el judici contra l'expresident del Barça, Sandro Rosell
A l'Audiència Nacional s'ha iniciat aquest dilluns el judici contra l'expresident del Barça, Sandro Rosell / Europa Press

A l'Audiència Nacional s'ha iniciat aquest dilluns el judici contra l'expresident del Barça, Sandro Rosell, per presumpte blanqueig de diners. El juí s'ha hagut de suspendre durant uns minuts a causa d'un problema tècnic amb els micròfons. Rosell, que està en presó preventiva des de fa 2 anys, està acusat de diversos delictes econòmics, entre altres, de blanquejar 20 milions d'euros.

La defensa de Sandro Rosell ha qüestionat que l'Audiència Nacional siga competent per a enjudiciar l'expresident del Futbol Club Barcelona, perquè entén que els fets van esdevindre fora d'Espanya, al Brasil i Andorra. A més, diu que constituirien, en tot cas, conductes que no eren punibles en 2006 en cap dels països implicats. Afirma, a més, que la investigació va ser prospectiva i en sol·licita la nul·litat.

Així ho ha explicat el lletrat Pau Molins en la primera sessió del judici a Rosell. Considera que "és un mer artifici" de la fiscalia "presentar com a membres d'una organització criminal a aquestes persones", atés que no totes han participat en totes les operacions de presumpte blanqueig continuat.

La defensa demana que es deixe Rosell en llibertat

La defensa ha posat en dubte, a més de la competència, la imparcialitat del tribunal, atés que, segons ha explicat, és la mateixa sala que li ha negat reiteradament eixir en llibertat sota fiança. En tot cas, ha sol·licitat que se'l deixe en llibertat "en aquest mateix moment".

Rosell s'enfronta a una petició de pena d'11 anys de presó i 59 milions d'euros de multa acusat de liderar una organització criminal que va blanquejar més de 19,9 milions d'euros de qui va ser president de la Confederació Brasilera de Futbol (CBF) entre 1989 i 2012, Ricardo Terra Teixeira. La defensa sosté que no hi ha cap delicte perquè no es van cobrar comissions i no es va perjudicar la CBF.

Al seu costat s'assenten la seua dona, Marta Pineda; el seu soci, Joan Besolí, que també està en presó preventiva des de maig de 2017; el cunyat d'aquest, Antonio Ramos; el seu amic personal José Colomer i el seu presumpte testaferro, Sahe Ohanessian. Tots ells estan acusats per la fiscalia com a integrants d'una "estructura estable" que des d'almenys 2006, es va dedicar al blanqueig de capitals a gran escala.

També et pot interessar