Defensa no assignarà destinació al militar de La Manada, encara que torne al servei actiu

El Butlletí Oficial de Defensa va publicar aquest dimarts que el militar Alfonso Jesús Cabezuelo ja no està suspés del seu càrrec.

El Ministeri de Defensa no assignarà destí al militar Cabezuelo, un dels cinc sevillans integrants de La Manada
El Ministeri de Defensa no assignarà destí al militar Cabezuelo, un dels cinc sevillans integrants de La Manada

El Ministeri de Defensa ha informat aquest dimecres que no assignarà destinació al militar Alfonso Jesús Cabezuelo, condemnat a nou anys de presó per abusos sexuals a una jove en les festes de Sant Fermí de 2016 com a part de La Manada, encara que torne a estar en actiu. Segons el Ministeri, no es podia evitar que el militar tornara a estar en actiu després d'estar en situació de suspensió de servei.

Defensa ha explicat en un comunicat que la tornada de Cabezuelo al servei actiu, de la qual va informar el dimarts el Butlletí Oficial de Defensa, es produeix de manera automàtica en aplicació de la llei, ja que a falta de sentència ferma, el Reglament imposa un termini màxim de 6 mesos durant els quals un militar pot estar suspés en les seues funcions.

"Des del Ministeri de Defensa no es podia evitar l'alçament de la suspensió de funcions. No obstant això, en aplicació de l'article 111.3 de la Llei de carrera militar no se li assignarà destinació, segons ha explicat el departament que dirigeix Margarita Robles en el comunicat.

El guàrdia civil de La Manada també es troba en actiu sense destí

El guàrdia civil Antonio Manuel Guerrero, un dels cinc sevillans integrants de La Manada, es troba en situació d'actiu sense destí, per la qual cosa cobra el salari bàsic a l'espera que la sentència siga ferma, han explicat a Europa Press fonts de l'institut armat. Es tracta d'una situació administrativa similar a la del militar Alfonso Jesús Cabezuelo.

En el cas d'Antonio Manuel, va ser condemnat també per robar el mòbil de la jove després de l'agressió sexual, tal com va reconéixer en el juí, per la qual cosa se li ha atribuït un delicte lleu de furt, que suposa una pena de dos mesos de multa a 15 euros per dia. El tribunal té també pendent confirmar si el manté en llibertat, com a la resta de membres de La Manada, després de personar-se en una oficina d'expedició del passaport de la Policia a Sevilla.

També et pot interessar

stats