La defensa argumenta que no hi ha proves ni indicis contra Miguel López

L’únic acusat del crim de la viuda de l’expresident de la CAM no fa ús del dret a l’última paraula en la sessió final.

Foto de portada: Miguel López és l'únic acusat del crim de María del Carmen Martínez

La defensa de Miguel López, gendre i únic acusat del crim de la viuda de l’expresident de la CAM, Vicente Sala, ha afirmat en l’última sessió del judici que no hi ha proves directes, ni tan sols indicis, contra López. En opinió de la defensa, l’advocat Javier Sánchez-Vera, el que hi ha hagut en aquest cas ha sigut una recerca policial “equivocada”.

En l’al·legat en les conclusions finals, l’advocat de la defensa ha afirmat que “quan equivoques la recerca des del principi no pot eixir res bé” i ha afegit que el seu client, Miguel López, era “dels qui millor es duia amb María del Carmen (Martínez), encara que es diga el contrari”. 

Durant el judici s’han reflectit les disputes familiars pel control de les empreses, valorades en uns 120 milions, que es traduïen en dos bàndols, el de la víctima i el seu fill primogènit (i acusació particular), i un altre format per les tres germanes, inclosa l’esposa de l’acusat. En canvi, Javier Sánchez-Vera ha desmentit que l’acusat tinguera un poder d’influència decisiu en les empreses i considera que les acusacions s’han acollit a una sola ocasió en la qual, en la sobretaula, “es va alçar i se’n va anar”.

“Un dia la va escridassar, i està mal cridar a la sogra, però no em sembla rellevant”, ha continuat l’advocat defensor, qui ha reiterat que la única cosa que hi ha contra López són “hipòtesis”, que no arriben a la categoria d’indicis, encara que la fiscalia i l’acusació les consideren proves. 

Sense declarar per a evitar un “embolic”

Sánchez-Vera ha defensat que l’acusat s’haja acollit al dret de no declarar per a evitar “confondre” i que les acusacions li facen “un embolic”, ja que creu que aquestes parts “no volen saber la veritat”, sinó condemnar-lo a 24 anys de presó.

Per la seua banda, l’acusat no ha volgut acollir-se al dret a l’última paraula al final del judici. “Res, moltes gràcies” ha contestat López en ser preguntat per la magistrada si volia fer ús d’aquest dret abans del veredicte. 

Els membres del jurat estan citats per a aquest dijous, a les 11 hores. Aleshores rebran les preguntes que formaran part de l’“objecte del veredicte” per a determinar, en un termini de 48 hores prorrogable dues vegades, si López és culpable o no.

També et pot interessar

stats