Dèsset persones detingudes en una operació contra el comerç il·legal de garrofes

La Guàrdia Civil calcula que l'entramat va vendre irregularment més de 43.000 quilos del fruit amb un benefici de vora 70.000 euros

Un agent de la Guàrdia Civil, amb la mercaderia incautada
Un agent de la Guàrdia Civil, amb la mercaderia confiscada / Guàrdia Civil

Agents de la Guàrdia Civil han detingut dèsset persones a la província de València pel comerç il·lícit de 43.284 quilos de garrofes, que robaven en explotacions privades i parcs públics. La venda del fruit els havia suposat un benefici mínim de 69.926 euros, segons ha informat l'institut armat en un comunicat.

La investigació es va iniciar després d'una inspecció rutinària en alguns de magatzems on detectaren que alguns compradors n'adquirien a baix preu per a poder revendre-la després en magatzems. Volien aprofitar l'alt preu d'aquest fruit en el mercat.

Després d'examinar minuciosament les vendes de nombrosos magatzems, les autoritats van observar que en un dels punts de compravenda de garrofa, al sud-oest de la província de València, estava venent-se el fruit amb documentació de traçabilitat omplica de manera fraudulenta. A més, la quantitat de quilograms en oferta era difícil de produir si es té en compte l'extensió i el nombre d'arbres. Aquests indicis derivaren en l'operació Karabú, que ha acabat, entre altres, amb la detenció d'una empresària del sector de la indústria garrofera, que rebia el fruit en instal·lacions de la seua propietat.

En l'operació, desenvolupada durant els mesos de setembre, novembre i desembre, hi ha involucrades altres setze persones, de 20 a 57 anys que efectuaven les vendes del fruit procedent d'il·lícits penals. Les detencions tingueren lloc als municipis de Xest, Sagunt, Picassent i Paiporta. Als detinguts se'ls atribueixen els delictes d'apropiació indeguda, falsedat documental, furt, encobriment i delicte contra la salut pública. Les diligències s'han entregat en el jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Sagunt.

També et pot interessar

stats