Decreten presó per a la dona acusada d’assassinar una octogenària a Elx

El fill de la presumpta autora del crim, de setze anys,  ha sigut ingressat en un centre de menors de manera provisional perquè suposadament hauria ajudat la mare

Moment en que traslladen la presumpta autora del crim a la presó de Fontcalent
Moment en què traslladen la presumpta autora del crim a la presó de Fontcalent / Marc Gomar

La titular del jutjat d'instrucció número 2 d’Alacant, en funcions de guàrdia, ha decretat presó provisional, comunicada i sense fiança per a la dona acusada d’assassinar una octogenària al seu xalet de la urbanització Torre Azul, a la partida de Maitino d'Elx. La resolució ha de ser ratificada els pròxims dies pel jutjat d’instrucció número 3 d’Elx, que és el competent. La dona ja es troba al centre penitenciari de Fontcalent.

S'investiga l'arrestada pels delictes d'assassinat, denúncia falsa i danys, sense perjuí d'ulterior qualificació. S'ha declarat el secret de sumari.

La investigació policial considera que tot i que la dona podria tractar-se de la presumpta autora material, hauria rebut l'ajuda del seu fill de setze anys en la comissió del crim, per a la manipulació del cos inert de la víctima, així com per a la posterior eliminació de proves.

El fill ha sigut ingressat en un centre de menors com a mesura cautelar i el seu cas el portarà la Fiscalia Provincial d’Alacant. Així doncs, la setmana que ve serà el jutjat de menors l’encarregat de ratificar o no l'internament. 

La policia ha trobat l'arma del crim gràcies a una meticulosa inspecció ocular al lloc dels fets i als voltants. Es tracta d'una pistola Beretta, del calibre 22, que la investigada havia denunciat com a sostreta el matí següent al succés, i va manifestar fins i tot que li va desaparéixer de l'interior del seu vehicle en dates immediatament anteriors.

La dona ha passat les últimes 24 hores en els calabossos de la comissaria provincial de la Policia Nacional d'Alacant. Malgrat que hi ha nombrosos indicis incriminatoris, ella ha comparegut i s'ha acollit al dret a no declarar, una decisió que dificulta els treballs d'investigació i l'aclariment del mòbil de l'homicidi. 

L’advocat de la principal sospitosa, Enrique Gimeno, ha emfasitzat en declaracions a À Punt NTC que la seua clienta no coneixia la víctima, una informació que contradiu les primeres hipòtesis. Els agents han descartat que es tracte d'un simple robatori fortuït comés per assaltants, precisament perquè la dona morta i els detinguts es coneixien prèviament.

També et pot interessar

stats