Declaren la serra d’en Galceran i Planiols-Benasques com a zones d’especial conservació

Els dos tipus d’espai constitueixen una xarxa ecològica europea d'àrees de conservació de la biodiversitat.

La serra d'en Galceran, a la comarca de la Plana Alta, és un àrea de gran interés paisatgístic. Ajuntament de la Serra d'en Galceran.
La serra d'en Galceran, a la comarca de la Plana Alta, és un àrea de gran interés paisatgístic. Ajuntament de la Serra d'en Galceran.

El ple del Consell ha aprovat un decret que declara com a zona especial de conservació la serra d’en Galceran i ha aprovat la norma de gestió que regirà en aquest espai, així com a la zona d'especial protecció per a les aus Planiols-Benasques.

Els dos espais formen part de la Xarxa Natura 2000, una xarxa ecològica europea d'àrees de conservació de la biodiversitat que inclou aquells llocs que, en conjunt, alberguen una important representació dels hàbitats i d’espècies d'interés comunitari per a la Unió Europea. 

La serra d'en Galceran, a la comarca de la Plana Alta, és un àrea de gran interés paisatgístic i ambiental amb diversos tipus d'ecosistemes forestals en bon estat de conservació.

En el seu àmbit tenen els nius tres parelles d'àguila cuabarrada, una espècie amenaçada, amb una població que s'ha reduït a només 16 parelles a les comarques del nord de la Comunitat Valenciana. 

Per la seua banda, Planiols-Benasques representa una de les principals àrees de nidificació de l’esparver cendrós al conjunt de la Comunitat Valenciana, amb 46-57 parelles reproductores en els últims anys. 

La declaració del ZEC i l'aprovació de la norma de gestió per a aquest espai, i la ZEPA, representen l'instrument necessari per a garantir el manteniment dels hàbitats i les espècies en un estat de conservació favorable.

També et pot interessar

stats