Declaren els quatre processats per la violació múltiple de Callosa d’en Sarrià

Els coneguts com la ‘manada’ de Callosa d’en Sarrià estan acusats d’un presumpte delicte d’agressió sexual.

Imatges de la Guàrdia Civil del trasllat d'un dels detinguts
Imatges de la Guàrdia Civil del trasllat d'un dels detinguts / Guàrdia Civil

Aquest divendres han declarat els quatre investigats per la violació en grup d'una jove de 19 anys la nit de Cap d'Any de 2019 a Callosa d'en Sarrià (Marina Baixa), a través de videoconferència des de les presons de Fontcalent, Madrid i Villena, on estan tancats. Aquesta declaració indagatòria correspon a la fase processal, prèvia perquè el fiscal qualifique els fets i el cas s'envie a l'audiència per a jutjar-lo.

Tres d'ells han ratificat les seues declaracions, sense ampliar el testimoni, i han rebutjat el seu processament, mentre que el quart no ha pogut declarar per problemes amb la videoconferència a la presó.

Als quatre processats els detingué la Policia Local de Callosa d'en Sarrià, a principis de gener de 2019, al domicili on estaven amb la víctima, després que la germana d'un d'ells alertara les autoritats.

Després, la jutgessa de la Vila Joiosa que instrueix el cas va processar els quatre detinguts en considerar-los autors d'una agressió sexual “degradant, denigrant i ultratjadora”, i els acusa d'haver agredit sexualment la jove en uns baixos de Callosa d'en Sarrià la nit de Cap d'Any de l'any passat.

A més, recull que els investigats mateixos gravaren els fets i, en les imatges, es veu que la víctima no té cap control sobre si mateixa. Per això considera a cadascú dels quatre autors d'un delicte d'agressió sexual i de cooperadors necessaris en les violacions dels altres tres implicats.

Per la seua banda, la defensa dels acusats no està d'acord amb el processament i ha presentat un recurs però, de moment, continuaran en presó preventiva i hauran de pagar una fiança de 15.000 euros per a cobrir responsabilitats a l'espera del juí que, en condicions normals s'hauria de celebrar a la fi d'any.

També et pot interessar