Declaren culpable l’home acusat de matar i esquarterar la seua parella a Vinaròs

El jurat ha considerat provat que l'assassinat es va fer amb traïdoria i amb encrueliment.

Imatge d'arxiu de la primera sessió del juí
Imatge d'arxiu de la primera sessió del juí / À Punt NTC

El jurat popular ha declarat culpable per unanimitat l'acusat de matar i esquarterar la seua parella a Vinaròs al febrer de 2019, a la qual després va enterrar en un terreny a Ulldecona.

A més, el jurat ha considerat provat que l'assassinat es va fer amb traïdoria i encrueliment, i recull també com a provat l'agreujant de gènere i parentiu. La qualificació d'encrueliment havia sigut sol·licitat únicament per la lletrada de l'acusació particular, Laura Quesada.

El jurat ha deliberat durant tot aquest dijous després de concloure les sessions del judici que va començar dilluns en la Secció Segona de l'Audiència Provincial de Castelló. Ara el magistrat haurà de dictar sentència en concordança amb el veredicte del jurat.

El Ministeri Fiscal i l'acusació particular sol·liciten per a l'acusat una pena de 25 anys de presó per un delicte d'assassinat amb l'agreujant de parentiu, ja que sostenen que l'acusat va matar la seua parella en la matinada del 17 de febrer de 2019, després que tots dos hagueren sopat amb uns amics i acudit a una discoteca de Vinaròs, on residien. Després, sostenen, la va matar a colps i dies després va esquarterar el cadàver i el va enterrar en una finca d'Ulldecona on el va transportar en bosses de fem.

La mare de la víctima va confessar que tenia “por” de l’acusat

Durant la primera sessió del judici va declarar per videoconferència des de Moldàvia la mare de la víctima, que va explicar que parlava diàriament amb la seua filla i que notava que tenia "por" i estava molt prima, cosa que li preocupava molt. També va explicar que la víctima, que tenia 26 anys quan va ser assassinada, li va dir: "La meua mort vindrà de mans de la meua parella”, només tres dies abans que desapareguera.

Una de les amigues de la víctima va explicar en el juí que ella va ser testimoni d'una agressió per part del processat a la víctima, qui també li va comptar que l'havia "segrestada i tancada" durant uns dies en un habitatge que tenia l’acusat i que també li va cremar una maleta amb roba.

També et pot interessar

stats