Controlat l'incendi al mirador de la serra Gelada de Benidorm

Diverses dotacions de bombers han treballat en l’extinció de les flames

Els bombers treballant en l'extinció
Els bombers treballant en l'extinció / Bombers de la Diputació d'Alacant

El Centre de Coordinació d’Emergències de la Generalitat ha informat que s’ha declarat un incendi al mirador de la serra Gelada, a Benidorm (Marina Alta). El foc ha quedat estabilitzat poc abans de les 22:00 hores i controlat a les 22:10 hores.

Els bombers han treballat aquest dimecres per a extingir el foc, que ha obligat a activar la situació 1 del pla especial contra el risc d'incendis forestals. El nivell 1 d'alerta s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o per diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció dels quals pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

El foc es localitza concretament a la zona del mirador de la serra, prop de la creu de Benidorm, segons han detallat el Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat i el Consorci Provincial de Bombers d'Alacant.

Fins al lloc s'han mobilitzat dues unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues autobombes, quatre mitjans aeris i dues unitats helitransportades, un agent mediambiental, un capatàs coordinador, un cap de comarca, una unitat de comandament, una bomba rural pesada, una bomba nodrissa pesada, una bomba forestal pesada, un sergent, un cap i sis bombers del parc de Benidorm del Consorci. Els mitjans aeris s'han retirat poc després de les 21:00 hores.

El nivell 1 d'alerta del PEIF s'estableix quan una situació d'emergència provocada per un o per diversos incendis forestals pot afectar greument béns forestals o afectar lleument la població i béns de naturalesa no forestal, per a l'extinció dels quals pot ser necessari incorporar mitjans extraordinaris.

Un incendiari

L'alcalde de Benidorm, Toni Pérez, ha assegurat que les autoritats tenen identificat "un incendiari" com a autor del foc. També ha assegurat que la Policia Local el té localitzat i l'està perseguint per la serra. Pérez també ha dit que el terreny afectat no és forestal, sinó matollar.

També et pot interessar

stats