Estabilitzat l'incendi de la Llosa del Bisbe que ha obligat a evacuar un campament d'estiu

L'Ajuntament xifra en 150 les hectàrees de terreny cremades, majoritàriament cultius i matoll

Imatges dels bombers actuant en les tasques d'extinció de l'incendi
Imatges dels bombers actuant en les tasques d'extinció de l'incendi / Bombers de València
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
12 de juliol 2021 - 18:48 Actualitzat: 13 de juliol 2021 - 12:03

El Consorci Provincial de Bombers de València ha donat per estabilitzat a primera hora d'aquest dimarts l'incendi forestal que des d'ahir crema part del terme municipal de la Llosa del Bisbe, a la comarca dels Serrans. L'Ajuntament del municipi ha xifrat en 150 les hectàrees de terreny que s'hi han carbonitzat. Les flames, a més, van obligar a desallotjar de manera preventiva un campament infantil d'estiu ubicat al Mas de Santa María, a Xulilla, que en aqueix moment acollida a una vintena de xiquets i 40 cavalls. 

El foc, que encara no està controlat, començà vora les cinc de la vesprada i feu que el Centre d’Emergències establira la situació 1 del Pla Especial davant el risc d’incendis forestals (PEIF). Aquest dimarts les tasques d'extinció evolucionen favorablement, amb un dispositiu en què participen huit brigades de Divalterra. No queden flames però sí focus de fum, per això el principal objectiu dels bombers és procurar que no reviscole el foc, que se salda de moment en diversos cultius i matoll cremats, així com alguns vehicles calcinats.

El Consorci Provincial de Bombers de València va informar que un bomber forestal de la unitat helitransportada de la Generalitat va lesionar-se i va requerir atenció per part d'un suport vital bàsic desplaçat al lloc de l'incendi.

També et pot interessar

stats