Extingit l'incendi forestal declarat a Benissuera

Els bombers han evitat que les flames arribaren a una empresa pirotècnica

Imatges de l'incendi forestal de Benissuera / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
09 d'abril 2024 - 17:15 Actualitzat: 10 d'abril 2024 - 16:42

Els bombers han donat per extingit aquest dimecres a les 15:34 hores l'incendi forestal declarat en la vesprada de dimarts a Benissuera, a la Vall d'Albaida, que evolucionava favorablement i es va estabilitzar a les 20:30 hores d'ahir, segons fonts d'Emergències. El foc s'ha iniciat al voltant de les 14:49 hores com un incendi de vegetació a Montaverner, en uns camps de cultiu prop del riu d'Albaida.

Minuts més tard, el Centre de Coordinació d'Emergències ha confirmat que s'establia la situació 1 del PEIF per la proximitat a la població i a les 15:36 hores ha passat a la categoria d'incendi forestal.  Els bombers han evitat que les flames arribaren a una empresa pirotècnica. 

A mesura que l'incendi ha evolucionat s'han incorporat més mitjans. A les 16:45 hores, treballaven a la zona quatre autobombes i deu unitats de bombers forestals de la Generalitat, dues de les quals helitransportades; també dues brigades forestals, dues dotacions i un capatàs del Consorci Provincial de Bombers de València; un agent mediambiental i un altre mitjà aeri.

A les 19:50 hores s'han retirat els mitjans aeris i s'han quedat treballant sobre le terreny quatre autobombes i sis unitats de bombers forestals; i per part del Consorci Provincial de Bombers de València, cinc brigades forestals, un coordinador i un tècnic forestal.

Precisament aquest dimarts el dia és prou calorós i amb el cel ras. Per a aquests dies, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu estabilitat, temperatures càlides i sense pluja a la vista.

També et pot interessar

stats