Declarat innocent després d'apalissar son pare per haver abusat sexualment del seu fill

Creu que l’ancià no va morir a causa de la palissa quatre mesos després i té en compte com a atenuant que va confessar els fets a la policia després de cometre’ls

Una assistent al judici celebrat la setmana passada pren una foto a l'acusat dels fets
Una assistent al judici celebrat la setmana passada fa una foto a l'acusat dels fets / Pilar de la Fuente

El jurat popular que decidia el grau de responsabilitat d’un home de 38 anys acusat d’haver causat presumptament la mort de son pare, a qui va apalissar a Torrent el 2016, després de saber que l’ancià havia abusat del seu fill de huit anys, considera que el processat és innocent. Per això, a l’acusat sols se li imposarà una pena per delicte de lesions, ja que el jurat ha tingut en compte quatre atenuants. El jurat ha estimat que l’ancià no va morir a causa de la palissa que li va pegar el seu fill, sinó de les patologies prèvies que patia, segons publica el diari Levante-EMV

Els membres del jurat han tingut en compte que l’acusat va actuar així amb son pare perquè estava emocionalment afectat després de saber que havia fet tocaments i altres actes amb contingut sexual al seu fill. 

El processat va acudir a casa de son pare en conéixer el relat del menor. Allà, va recriminar al iaio el que li havia contat el xiquet i li va pegar punyades i puntellons al cap i el cos, sense que l’ancià tinguera “cap possibilitat” de defendre's “a causa de la seua edat i el delicat estat de salut”, com argumentava el fiscal en el seu escrit de qualificació. 

L'ancià estava delicat de salut

Segons el fiscal, amb aquesta agressió el processat pretenia “posar fi a la vida de son pare”, una finalitat que la defensa ha negat durant el juí, argumentat que el processat només volia danyar son pare en conéixer el que li havia fet al menor. El iaio del xiquet i pare de l’acusat presentava un “delicat estat de salut” el dia de la palissa, segons el fiscal, i va morir quatre mesos després de l’agressió. El juí intentava dirimir si els colps rebuts, que van deixar l’ancià inconscient, havien sigut la causa de la seua mort quatre mesos després. 

Com publica el diari Levante-EMV, el jurat ha valorat la confessió de l’acusat com un altre atenuant, ja que va acudir a la comissaria a relatar els fets minuts després de cometre’ls, i un retard indegut a causa d’un informe mèdic que va allargar el procediment excesivament. 

La responsabilitat civil assumida

Per últim, els membres del jurat popular també han tingut en consideració que l’acusat ja va pagar quasi 12.000 euros en concepte de responsabilitat civil per a reparar el dany. 

L’acusació particular, que exerceixen els germans del processat, demanava més de 22 anys de presó per al processat per un delicte d’assassinat consumat. El fiscal, per la seua banda, demanava nou anys de presó i va considerar la circumstància d’agreujant de parentiu i els atenuants d’arravatament i confessió, segons recull l’escrit d’acusació. 

També et pot interessar

stats