Declarat culpable d'assassinat l'home que va matar la seua parella d'una punyalada al cor, a Calp

Un jurat popular ha considerat provat que l'home, que estava sota els efectes de l'alcohol en el moment del crim, va ser l'autor de l'agressió

 

Declarat culpable d'assassinat l'home que va matar a la seua parella d'una punyalada en el cor a Calp
Declarat culpable d'assassinat l'home que va matar la seua parella d'una punyalada al cor, a Calp / Europa Press

Un jurat popular ha declarat culpable d'assassinat l'home de 63 anys acusat de matar la seua parella d'una punyalada al cor. El succés va ocórrer el 2019 en un habitatge de Calp, a la Marina Alta.  

El jurat ha considerat provat que l'home, que estava sota els efectes de l'alcohol en el moment del crim, va ser l'autor de l'agressió, però no que la víctima patira maltractaments per part seua.

El jurat ha considerat provat que l'acusat i la víctima estaven sols a l'habitatge, per la qual cosa descarta la participació de la filla i entén que concorren els agreujants de traïdoria i parentiu.

L’acció popular ha protestat perquè no s'ha considerat un crim de gènere

Davant del veredicte del jurat, la Fiscalia ha formulat protesta per la consideració que l'acusat estava sota els efectes de l'alcohol, mentre que l’acció popular, exercida per la Generalitat, ha protestat perquè no s'haja considerat que es tracte d'un crim de gènere. 

L'acusació particular exercida per la filla de la víctima s'ha adherit a totes dues protestes. La defensa també ha formulat protesta per no haver-se considerat provat pel jurat l'existència de dilacions indegudes.

Les acusacions han demanat una pena de 20 anys per un delicte d'assassinat, mentre que la defensa n'ha sol·licitat cinc en sumar tots els atenuants. Respecte a la responsabilitat civil, la Fiscalia i la Generalitat han demanat 80.000 euros per a la filla de la víctima i l'acusació particular ha demanat 200.000 euros.

També et pot interessar

stats