Decapiten la figura del rei Baltasar a Dénia

L'Ajuntament ha denunciat que la figura ha sigut víctima d'un acte vandàlic l'endemà de ser reparada per una agressió anterior

A la dreta, el forat del rei Baltassar
A la dreta, el forat del rei Baltasar / Twitter: @ayto_denia

El vandalisme s'ha colat en les celebracions de Nadal a Dénia. Segons ha denunciat l'Ajuntament de la ciutat aquest divendres en les xarxes socials, algú ha furtat una de les figures dels Reis d'Orient que decoren el solar del cèntric carrer del Marqués de Campo i li ha llevat el cap. L'afectat és el rei Baltasar, que la Policia Local va trobar trencat la passada nit en el carrer de l'Estació i ara necessita ser reparat. Es desconeix qui està darrere de la decapitació del ninot.

De nou, l'Ajuntament ha encarregat a l'artista faller Rafa Cheli aquestes miniatures dels Reis d'Orient per a engalanar la ciutat amb motius nadalencs. No és la primera vegada que Baltasar pateix danys i necessita tornar al taller, precisament l'artista acabava de reparar la figura recentment per un altre atac vandàlic. L'havien recol·locat al lloc just aquest dijous, el mateix dia en què han tornat a trencar. 

El consistori ha denunciat aquest tipus d'actes i ha llançat un missatge als responsables: "Malbarateu els recursos de totes i tots els deniers, impediu que la ciutat lluïsca bonica a Nadal, menyspreeu la feina de moltes persones i jugueu amb la il·lusió dels xiquets i les xiquetes", ha manifestat en Twitter. 

També et pot interessar

stats