David Noguera (Metges sense Fronteres): "S'ha de fer tot el possible per a parar l'espiral de violència a Gaza"

El representant de l'ONG demana que a Gaza es permeta l'accés de treballadors humanitaris "per a intentar pal·liar les conseqüències d'aquest atac militar"

El president de Metges sense Fronteres a Espanya, David Noguera, en l'entrevista a À Punt NTC / À Punt NTC

El president de Metges sense Fronteres a Espanya, David Noguera, ha dit aquest dimecres a l'informatiu Les notícies del migdia de la ràdio d'À Punt Mèdia que la població a Gaza està ja molt castigada i que el conflicte bèl·lic amb Israel li està afegint més patiment. El president d'aquest col·lectiu, que es troba a Gaza des de fa 15 anys, ha assenyalat que la situació és molt complexa en general i que "s'ha de fer tot el possible per a parar aquesta espiral de violència i que es permeta l'accés de treballadors humanitaris per a intentar pal·liar les conseqüències d'aquest atac militar".

Àudio
David Noguera a la ràdio d'À Punt

Noguera ha recordat que la clínica que té l'ONG a Gaza ja pateix mancances i dèficit crònics i als atacs han mort dos metges. Ara, atacada en l'ofensiva es perden infraestructures necessàries a més d'haver de lamentar la mort de persones innocents en uns atacs "difícils de justificar". L'ONG està intentant atendre les necessitats "agudes" que causa aquesta situació. "Comencen a faltar les bosses de sang per fer cirurgia", comenta com a exemple.

L'ONG ha arreplegat 73.000 firmes demanant que les vacunes estiguen alliberades per a globalitzar la vacunació. Gaza és un exemple paradigmàtic on ni tan sols els sanitaris estan vacunats. El responsable mèdic diu que Espanya ha tingut una posició tèbia fins ara que esperen que canvie arran del pronunciament dels Estats Units en favor d'alliberar les patents de les vacunes contra la Covid-19.

Preguntat per la situació de Ceuta, Noguera ho ha vist amb "preocupació", tot i valorar les escenes de les forces de seguretat o de voluntaris de la Creu Roja ajudant la gent que arribava a Espanya.

També et pot interessar