Dàtil 18: el vehicle de baix consum que representarà a la UMH en en el marató ecològic de Londres

El vehicle, fabricat per 8 estudiants d’Enginyeria Mecànica, consumeix un litre de combustible cada 2.000 km.

Equip del Grau d’Enginyeria Mecànica de la UMH que han construït el Dàtil 18
Equip del Grau d’Enginyeria Mecànica de la UMH que han construït el Dàtil 18 / Universitat Miguel Hernández

La Universitat Miguel Hernández d'Elx ha presentat el Dàtil 18, un vehicle de baix consum que han construït durant els últims nou mesos huit estudiants del Grau d'Enginyeria de l'Escola Politècnica d'Elx. Amb ell, participaran en el concurs internacional Shell Eco-marathon que tindrà lloc entre el 5 i el 8 de juliol en un circuit urbà de Londres. El certamen premia el vehicle que més distància recorre amb un litre de combustible i els autors esperen superar enguany els 2.000 km en el seu recorregut.

En este concurs internacional participen vora 200 equips de centres educatius d'arreu del món. La prova consistirà a realitzar deu voltes al circuit, dins de la ciutat olímpica de Londres, per a comprovar la distància que pot recórrer cadascun dels vehicles participants amb el combustible de què disposen. El prototip d'enguany s'ha dissenyat des de zero, i destaca per les millores mecàniques. Està fet amb fibra de carboni i pesa 30 kg. En la construcció del xassís han participat algunes empreses locals,  funciona amb etanol i arriba a una velocitat mitjana de 25 km/h.

En l'edició anterior, el Dàtil 17 es va classificar en cinquena posició en el concurs i en la primera dels equips espanyols que hi participaven.

També et pot interessar

stats