Espanya eleva a 51 els casos positius de pigota dels micos

La Ministra de Sanitat Carolina Darias ha assegurat que els protocols de detecció funcionen i s’estan aïllant a les persones contagiades

Imatge de la Ministra de Sanitat, Calorina Darias, en conversa amb els mitjans
Imatge de la Ministra de Sanitat, Calorina Darias, en una conversa amb els mitjans / Sergio Pérez / Efe

L'Institut de Salut Carlos III ha confirmat aquest dimarts la detecció de 51 casos positius de pigota d’origen no humà, dels quals 20 ja estan confirmats com la variant de pigota dels micos. La resta espera encara els resultats definitius de la seqüenciació. 35 casos sospitosos més s'han descartat.

"Hem vist que comencen a aflorar cada vegada més casos negatius i esperem que aquesta siga la tendència", ha ressaltat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, abans de participar en el ple del Senat, a la pregunta per la situació actual d'aquesta alerta sanitària.

Així mateix, la ministra ha recordat que el protocol ja estableix mesures de prevenció de la propagació del virus, com aïllament domiciliari de les persones amb símptomes, evitar el contacte amb altres persones i també amb les mascotes. Darias ha assegurat que els protocols estan funcionant correctament i ha agraït el paper dels professionals sanitaris.

També et pot interessar

stats