Darias remarca que la mascareta a l'exterior és una mesura temporal

La ministra de Sanitat ha deixat clar que el tema no figurava dins l'ordre del dia de la reunió d'aquest dimecres

Un moment de la Interterritorial de Salut, aquest dimecres
Un moment de la Interterritorial de Salut aquest dimecres / Ministeri de Sanitat

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha defensat aquest dimecres durant el Consell Interterritorial de Salut que la mesura de mantindre l'obligatorietat de les mascaretes a l'exterior és temporal. Darias ha admés que algunes comunitats han posat el tema damunt la taula durant la reunió —sense citar que Madrid, Catalunya, Castella i Lleó i Galícia demanen eliminar aquesta obligatorietat,— però ha afegit també que no s'ha pres cap decisió perquè aquest assumpte "no formava part de l'ordre de dia".

El Congrés va convalidar aquest dimarts el decret del govern espanyol que n'establia l'obligatorietat. La ministra ha assegurat que està cada vegada "més a prop" de modular-se aquesta mesura si el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut així ho acorda, però ha evitat concretar quan s'inclourà aquest punt en l'ordre del dia. "De Comissió de Salut Pública, n'hi ha totes les setmanes i l'ordre del dia serà el que es fixe en cada moment", ha conclòs.

Darias també ha analitzat, com és habitual, el moment pandèmic que viu Espanya. En aquest context ha remarcat que es manté la tendència descendent en l'actual onada de la pandèmia de covid. Un descens en tots els grups d'edat, ha remarcat. "Estem en el camí correcte", ha dit Darias, que ha destacat que les incidències han sigut set vegades superiors a les del mateix període de l'any passat. Una realitat que ha anat acompanyada d'una menor letalitat i, en general, també de menys hospitalitzacions.

Darias ha assegurat que la pressió hospitalària ha tornat a baixar, tant en llits generals com d'UCI. "És veritat que malgrat aquesta bona evolució tenim un nombre important de morts", ha admés. El 95% dels casos són de la variant òmicron.

Pel que fa a la vacunació, la ministra ha dit que el 90,8% de la població major de 12 anys té la pauta completa i dosi de record en més del 91% en els majors de 60 anys i el 55,1% en els xiquets i xiquetes de 5 a 11 anys amb la primera pauta.

Per la seua banda, la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha mostrat en gràfics l'efecte de la vacunació sobre les conseqüències de les onades. En la seua argumentació, Calzón ha afegit que en altres països la variant òmicron ha causat efectes més greus per la menor vacunació de la població.

També et pot interessar

stats